ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χοακίν Φίνιξ: Είναι το Πρόσωπο του 2019 για την PETA, την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων

Χοακίν Φίνιξ: Είναι το Πρόσωπο του 2019 για την PETA, την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων
Brent N. Clarke/Invision/AP

Η PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων - People for the Ethical Treatment of Animals) αποφάσισε να τιμήσει τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Joker», Χοακίν Φοίνιξ, επειδή είναι vegan από την ηλικία των τριών ετών, αλλά και για όλη την υποστήριξη που έχει προσφέρει στους σκοπούς της οργάνωσης

«Ο Χοακίν Φοίνιξ δεν χάνει την ευκαιρία να στρέψει τους προβολείς μακριά από τον εαυτό του και πάνω στα δεινά των ζώων και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μίας πορείας vegan», είπε η πρόεδρος της ΡΕΤΑ, Ίνγκριντ Νιούκιρκ. «H PETA είναι περήφανη που τον βρεβεύει, τιμώντας την αφοσίωσή του στο να δείχνει σε όλους ότι όταν πρόκειται για αίσθημα φόβου, πόνου και αγάπης, ένα ανθρώπινο ον δεν διαφέρει από μια κότα ή ένα χάμστερ», συμπλήρωσε.

Η PETA αναγνώρισε επίσης τον Φοίνιξ για το ρόλο του ως εκτελεστικού παραγωγού στο ντοκιμαντέρ «The Animal People». Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη δράση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι διώχθηκαν για τη διοργάνωση της εκστρατείας Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) κατά της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, που έκανε πειράματα σε ζώα.

Ο Φίνιξ επίσης ήταν αφηγητής στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Earthlings» για τα δικαιώματα των ζώων, και απένειμε στο σκηνοθέτη του, Σον Μόνσον, το πρώτο Ανθρωπιστικό Βραβείο Ρίβερ Φοίνιξ στο γκαλά για την 35η επέτειο της PETA, το 2015. Έχει επίσης συνεργαστεί με την οργάνωση για τις καμπάνιες κατά της χρήσης μαλλιού το 2016, κατά τη χρήσης δερμάτων από εξωτικά ζώα το 2015 και κατά της υπεραλίευσης το 2013.

Με το βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Αντζέλικα Χιούστον και ο Πάπας Φραγκίσκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ