ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: «Το σύστημα θα προστατεύει πάντα εμένα, αλλά όχι και τη μαύρη μου κόρη»

Αντζελίνα Τζολί: «Το σύστημα θα προστατεύει πάντα εμένα, αλλά όχι και τη μαύρη μου κόρη»
Jordan Strauss/Invision/AP

Αντζελίνα Τζολί ξέρει καλά ότι το σύστημα στις ΗΠΑ θα ευνοεί πάντα την ίδια, αλλά όχι, και την κόρη της, την υιοθετημένη από την Αιθιοπία Ζαχάρα. Και εκφράζει τις ανησυχίες της και τις απόψεις της για το ρατσισμό

Η Τζολί, που είναι εδώ και χρόνια ενεργή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξήγησε σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar UK, ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει ρατσισμός: «Πρέπει να ακούμε προσεκτικά τις ιστορίες που έχουν να μας πουν τα θύματά του», είπε και δεν έκρυψε το γεγονός ότι είναι σαφώς επηρεασμένη από το γεγονός ότι έχει μαύρη κόρη.

«Ένα σύστημα, το οποίο προστατεύει εμένα, αλλά όχι την κόρη μου, ή οποιοδήποτε άλλο παιδί, άντρα, γυναίκα λόγω του χρώματός του, είναι απαράδεκτο. Το τέλος της αστυνομικής βίας στη χώρα μας θα έπρεπε να είναι μόνο η αρχή της αλλαγής που πρέπει να συμβεί σε όλα τα επίπεδα, από το εκπαιδευτικό μέχρι το πολιτικό σύστημα», συνέχισε η Τζολί.

AP 16264556333848

@AP Photo, File

Η διάσημη ηθοποιός επεσήμανε επίσης ότι «κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία και ίση θέση στον αγώνα για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον». Οι ιδέες και οι αντιλήψεις των λευκών ανθρώπων «δεν θα εξαλείψουν το ρατσισμό, αλλά η προθυμία να ακούσουν τις σιωπηλές φωνές των θυμάτων, ίσως το καταφέρουν».

Η Τζολί υιοθέτησε τη Ζαχάρα Μάρλεϊ στην Αιθιοπία το 2005. Λίγο αργότερα έγινε γνωστή και η σχέση της με το Μπραντ Πιτ, ο οποίος με τη σειρά του υιοθέτησε τα δύο παιδιά της, τη Ζαχάρα και τον Μάντοξ, τον οποίο η Αντζελίνα είχε πάρει από ίδρυμα στην Καμπότζη όταν ήταν παντρεμένη με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

Η βιολογική μητέρα της Ζαχάρα αρχικά είχε πει ότι η κόρη της είναι πολύ τυχερή, αλλά αργότερα ζήτησε το παιδί πίσω. Η υπόθεση έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ