ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ίντρις Έλμπα: Η επιτυχία δεν αναιρεί το ρατσισμό

Ίντρις Έλμπα: Η επιτυχία δεν αναιρεί το ρατσισμό
Jordan Strauss/Invision/AP

«Ο ρατσισμός ειναι κάτι που σε ακολουθεί πάντα, ανεξάρτητα από το εάν πετύχεις ή νικήσεις το σύστημα», είπε ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα, διάσημος και για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Λούθερ». 

Ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα έλαβε μέρος στην εκδήλωση «The Reckoning: The Arts And Black Lives Matter», μια πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό, στην οποία συμμετείχαν πολλοι γνωστπί αστέρες και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα. Ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής της σειράς «Λούθερ» είπε ότι το να τον ρωτάει κανείς για τον ρατσισμό είναι σαν να τον ρωτάει «πόσο καιρό αναπνέει».

Ο ηθοποιός είπε επίσης ότι αυτό που διδάχθηκε από τους γονείς του είναι ότι για να πετύχει «θα πρέπει να είσαι δυο φορές καλός απ' ό,τι ένας λευκός». Και πρόσθεσε ότι ο ρατσισμός που έχει υποστεί δεν έχει ακυρωθεί από την επιτυχία του.

«Η επιτυχία δεν αναιρεί το ρατσισμό για μένα. Το να με ρωτάς για τον ρατσισμό είναι σαν να με ρωτάς πόσο καιρό αναπνέω», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι ένας μαύρος συνειδητοποιεί τη διαφορά για το χρώμα στο δέρμα του, για πρώτη φορά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον ρατσισμό.

«Αυτό σε ακολουθεί πάντα, ανεξάρτητα από το εάν πετύχεις ή νικήσεις το σύστημα», τόνισε ο 47χρονος ηθοποιός.

Τον περασμένο μάρτιο ο Έλμπα είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι είχε βρεθεί θετικός στον Κορωνοϊό. Ο Έλμπα, που έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην ταινία «Εκδικητές: ο Πόλεμος της Αιωνιότητας», έγραψε σε ένα tweet ότι δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα προς το παρόν, ωστόσο έχει αυτο-απομονωθεί από τους γύρω του.

«Σήμερα το πρωί, διαγνώστηκα με τον Covid-19. Νιώθω καλά, δεν έχω συμπτώματα μέχρι στιγμής, όμως έχω απομονωθεί από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι έχω πιθανόν εκτεθεί στον ιό. Μείνετε στα σπίτια σας και να είστε ρεαλιστές. Θα σας ενημερώνω για την κατάσταση της υγείας μου... Μην πανικοβάλεστε», είχε γράψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ