ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/07 - 05/08 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 30/07 - 05/08 (trailers)
Imdb

Με δέκα ταινίες, κάποιες κλασικές επανεκδόσεις αλλά και πάλι κανένα blockbuster, τελειώνει ο Ιούλιος στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα θερινά σινεμά. 

Επικίνδυνη Ομορφιά (Ava), Τέιτ Τέιλορ

Η Άβα, μία πρώην εξαρτημένη κοπέλα, είναι πλέον μία αδίστακτη γυναίκα εκτελεστής. Αν και μεγάλο ταλέντο στη δουλειά της, μπορεί να βγάλει πέρα και τις πο δύσκολες αναθέσεις, είναι ασυμβίβαστη και παραβιάζει συνεχώς το πρωτόκολλο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης για την οποία εργάζεται. Για αυτό και κάποια στιγμή γίνεται η ίδια στόχος - πρέπει να την εξουδετερώσουν, κι εκείνη να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της για να σωθεί και να τους ξεφύγει.

Όχι Αλλο Καλοκαίρι (Odio l’estate), Μάσιμο Βενιέρ

Οι κανόνες για τις τέλειες διακοπές είναι απλοί: ποτέ μην ξεκινάς χωρίς τη λαστιχένια σου βάρκα, ποτέ μην αφήνεις τον σκύλο σου πίσω και κυρίως ποτέ μη νοικιάζεις το ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους, ταυτόχρονα. Οι Αλντο, Τζιβάνι και Τζιάκομο ξεκινούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δε γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ οι ζωές και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι πιο διαφορετικές: ο οργανωτικός τύπος που όμως η επαγγελματική του ζωή είναι καταστροφική, ο επιτυχημένος μεγαλογιατρός που παλεύει απέναντι στον έφηβο γιο του και ο κλασικός υποχόνδριος με τον σκύλο που τον λένε Μπράιαν και ένα πάθος για τον τραγουδιστή Μάσιμο Ρανιέρι. Tρεις τελείως διαφορετικοί τρόποι ζωής που διασταυρώνονται σε ένα μικρό νησί έξω από τις ιταλικές ακτές στην ίδια παραλία και δυστυχώς στο ίδιο σπίτι. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά τρελά διασκεδαστική: διαφορετικές συνήθειες, δύο από τα παιδιά τους ερωτεύονται μεταξύ τους και τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που όμως γίνονται κολλητές.

Ληστεία αλά Ιταλικά (The Italian Job), Πίτερ Κόλινσον

Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ. Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ και Μπένι Χιλ.

Το Κλουβί με τις Τρελές (La Cage aux Folles), Εντουάρ Μολιναρό

Ο Ρενάτο (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ «La Cage aux Folles» στο Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Αλμπίν (Μισέλ Σερό) ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ. Οταν ο γιος του ζευγαριού Λοράν ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να παραστήσουν το straight ζευγάρι (ο Τονιάτσι τον αρρενωπό σύζυγο και ο Σερό την τρυφερή μαμά) ώστε να βοηθήσουν τον Λοράν να επιτύχει τον σκοπό του. Ετσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά.

Ένα Τέλειο Σχέδιο (El Plan), Πόλο Μενάργκεζ

Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε μέρα στις 9 ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την δύσκολη κατάσταση τους. Κάθε φορά όμως κάποιο γεγονός τους αναβάλλει τα σχέδια και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως. Η φιλία των τριών αρχίζει και κλονίζεται.

Γυμνοί στον Ηλιο (Plein Soleil), Ρενέ Κλεμάν

Ο πάμπλουτος πατέρας του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, προτείνει στον Τομ Ρίπλει να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω με αμοιβή 5000 δολλάρια. Ο Τομ Ρίπλει γοητευτικός και ταλαντούχος σε πολλά, αλλά χωρίς την κατάλληλη κοινωνική καταγωγή και οικονομική ισχύ του Φίλιπ, καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικοιοποιηθεί την ταυτότητα του τελευταίου...

Ο Πλανήτης του Γουίλι (Terra Willy), Έρικ Τόστι

Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο μικρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα... όχι τόσο. Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης. Αυτός ο άγνωστος πλανήτης είναι ο πλανήτης του Γουίλι.

Miss Απειθαρχία (Misbehaviour), Φιλίπα Λόουθορπ

Λονδίνο, 1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.

Μια Nύχτα Mαγική (Chambre 212), Κριστόφ Ονορέ

Η Μαρία και ο Ρίτσαρντ είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Όταν οι απιστίες της πρώτης έρχονται στο φως, η σχέση τους κλονίζεται. Η Μαρία εγκαταλείπει το διαμέρισμά τους και εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ακριβώς απέναντι, με την ελπίδα να παρατηρήσει τη ζωή της από μια προνομιακή θέση απόστασης. Στη διάρκεια μιας παραισθησιογόνου νύχτας, ένα πλήθος επισκέπτες θα περάσουν από το δωμάτιό της, καταθέτοντας την άποψή τους για την κρίση που περνά ο γάμος της. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο σύζυγός της σε νεότερη ηλικία, ο οποίος όμως γνωρίζει την τωρινή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ