ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ανοίγουν οι κινηματογράφοι στη Βρετανία - Τι θα γίνει σε Γερμανία και Γαλλία

Ανοίγουν οι κινηματογράφοι στη Βρετανία - Τι θα γίνει σε Γερμανία και Γαλλία
ΑP Photo

Από τις 2 Δεκεμβρίου αποκαθίσταται η λειτουργία των κινηματογραφικών αιθουσών στο Λονδίνο και το Λίβερπουλ.

Οι κινηματογράφοι θα πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί ως τις 11 το βράδυ, ή έως ότου τελειώσει η βραδινή προβολή που δεν πρέπει να ξεκινά αργότερα από τις 10μμ.

Παρόλα αυτά, σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ ή το Μπέρμπινχαμ, οι αίθουσες θα παραμείνουν κλειστές και το πότε θα ανοίξουν θα αποφασιστεί σε δυο εβδομάδες, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν.

Στην Γερμανία, από την άλλη, αποφασίστηκε η παράταση του lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου κι αυτό σημαίνει ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος του χρόνου.

Αυτή η απόφαση οδήγησε σε νέες αναβολές για τις πρεμιέρες πολλών ταινιών στη χώρα. Για τις 3 Δεκεμβριου, εν αναμονή της άρσης των μέτρων, είχε προγραμματιστεί η κυκλοφορία 15 ταινιών ενώ άλλες 12 ετοιμάζονταν να βγουν στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα.

Η Γαλλία προχωράει από αύριο σε ένα μοντέλο σταδιακής εξόδου από το lockdown, μετά τις αντιδράσεις από σωματεία και ενώσεις για την οικονομική κρίση που έχουν αποφέρει τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν, όπως ανακοινώθηκε, και πάλι στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί.

Κι όλα αυτά, ενώ ο φόβος για ένα τρίτο lockdown, από την αρχή του χρόνου μέχρι την άνοιξη κάνει τις εταιρείες διανομής πολύ διστακτικές στο να κυκλοφορήσουν νέες ταινίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ