ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Αυτοί που κοιτούν»: Το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης δωρεάν στα Podcasts

«Αυτοί που κοιτούν»: Το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης δωρεάν στα Podcasts
Θέατρο Τέχνης

Η πρώτη ακουστική θεατρική παράσταση της φετινής σεζόν έρχεται στα σπίτια μας από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αυτοί που κοιτούν» που ο Βασίλης Μαυρογεωργίου έγραψε την άνοιξη του 2020 κατά παραγγελία για το ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης και είναι διαθέσιμο δωρεάν στα podcasts του Θέατρου Τέχνης στο www.theatro-technis.gr.

Το κείμενο ζωντανεύει μέσα από τους κώδικες του ραδιοφωνικού θεάτρου, ενός είδος που με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, κερδίζει έδαφος στον ελληνικό και όχι μόνο θεατρικό χώρο.

Το έργο

Από ποιους άραγε κινδυνεύει περισσότερο ο κόσμος μας σήμερα; Από τους φανατισμένους που με συνέπεια υπερασπίζονται το συμφέρον τους ή από τους σιωπηλούς, εκείνους που δεν παίρνουν θέση ή για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση που τους συμφέρει ανά περίσταση;

«Αυτοί που κοιτούν. Αυτοί που μας προσέχουν. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν κανέναν να εισβάλει. Κανέναν να εισχωρήσει. Ένας πύργος στημένος στην μέση του πουθενά και δύο άντρες, «οι παρατηρητές» κάνουν το καθήκον τους φροντίζοντας για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του έθνους αναχαιτίζουν τον εισβολέα. Ένοπλο ή άοπλο. Σημαδεύουν και σκοτώνουν, ποτέ δεν τραυματίζουν. Υπολογίζουν τις μερίδες του φαγητού, τις μερίδες του νερού, κοιμούνται σε βάρδιες, λένε ιστορίες, τσακώνονται, σκοτώνονται, συνυπάρχουν. Μέχρι την νύχτα που ένας τρίτος εισβάλει. Ένας εχθρός…» Ο εχθρός θα τους οδηγήσει σε ουσιαστική σύγκρουση και θα φέρει στην επιφάνεια αυτό που στα αλήθεια είναι ο καθένας…

Info

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Ερμηνεύουν: Θανάσης Δόβρης, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Στεργιώτης
Ραδιοσκηνοθεσία-ηχητική επεξεργασία: Πάρης Μαντόπουλος
Μουσική: Γιώργος Φουντούκος

Η παράσταση διατίθεται δωρεάν. Οι ακροατές και φίλοι του Θεάτρου Τέχνης καλούνται, εάν το επιθυμούν, να υποστηρίξουν με όποιο ποσό επιθυμούν τα πνευματικά δικαιώματα των συντελεστών και να ενισχύσουν την χρηματοδότηση νέων ψηφιακών παραστάσεων από το Θέατρο Τέχνης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ