ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021: Θα τα σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, σκηνοθέτης του Contagion

Όσκαρ 2021: Θα τα σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, σκηνοθέτης του Contagion
ΑP Photo

Θα είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο ενδιαφέρουσα τελετή απονομή βραβείων Όσκαρ στην ιστορία. Φρόντισε γι αυτό ο κορωνοϊός και τώρα το Χόλιγουντ βάζει τα δυνατά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ή και να τις ξεπεράσει.

Μετά από την απόλυτη ταινία της πανδημίας, το Contagion, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αναλαμβάνει και τα Όσκαρ της πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο Σόντερμπεργκ, μαζί με την παραγωγό Στέισι Σερ και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζέσε Κόλινς, θα αναλάβουν την τελετή η οποία είναι προγραμματισμένο να βγει στον αέρα στις 25 Απριλίου 2021 από τη συχνότητα του ABC.

Η Ακαδημία βλέπει τις συνθήκες ως την τέλεια ευκαιρία για να οραματιστεί ξανά τις δυνατότητες της τελετής. Κανείς δεν ξέρει ακόμη εάν η τελετή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού, εάν οι βραβευμένοι θα παραστούν, κανείς δεν ξέρει τίποτα, είναι πολύ νωρίς για να γίνουν τέτοια σχέδια.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις συντελεστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και τρομοκρατημένοι σε ίσες δόσεις...

Ο Σόντερμπεργκ κέρδισε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ το 2001 για την ταινία Traffic. Η Σερ έχει προταθεί για Όσκαρ, ως παραγωγός των ταινιών Django Unchained του 2012 και Erin Brockovich (του Σόντερμπεργκ) το 2000.

Η αναβολή της τελετής για τον Απρίλιο, προκάλεσε ένα πραγματικό ντόμινο εξελίξεων στη βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς όλα τα βραβεία αναγκάστηκαν να μετακινήσουν τις ημερομηνίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ