ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παρίσι: Οι ήρωες της ποπ κουλτούρας «ενσωματώνονται» σε μεγάλα μνημεία

Παρίσι: Οι ήρωες της ποπ κουλτούρας «ενσωματώνονται» σε μεγάλα μνημεία
Instagram

Περπατώντας στο Παρίσι, ο φωτογράφος Μπενουά Λαπρέ είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια σειρά φωτογραφιών για τα μνημεία της Πόλης του Φωτός, «ενσωματώνοντας» ήρωες της ποπ κουλτούρας στο σκηνικό τους.

Η σειρά αποτίει φόρο τιμής στους δημιουργούς των χαρακτήρων που επί δεκαετίες τροφοδοτούν τη φαντασία του κόσμου, τοποθετώντας τον Μπάτμαν, τον Γκάνταλφ, τον Νταρθ Βέιντερ και άλλους πάνω σε βάρθρα, και με αυτόν τον τρόπο τους αναβαθμίζει σε «δημόσια μνημεία».

«Για μένα, είναι ένας τρόπος να υπογραμμίσω ότι αυτοί οι ήρωες της μυθοπλασίας είναι σήμερα μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» είπε, σύμφωνα το Designboom, ο Lapray.

https://www.instagram.com/p/CIBUO9ngdRx

Για το πρώτο μέρος της σειράς συνεργάστηκε με το Studio 95 Magenta και για το δεύτερο με τη σχεδιάστρια συνθετικής εικόνας Emmanuelle Vonck Lugand. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με φιλμ.

https://www.instagram.com/p/CHfIk6hgn-K

Ακολούθησε ψηφιοποίηση και επεξεργασία των αρνητικών, πριν προστεθούν στοιχεία CGI (computer generated image). Μετά, σκανάρισμα των φιγούρων των ηρώων ποπ κουλτούρας με τη διαδικασία της φωτογραμμετρίας.

https://www.instagram.com/p/CH0S6Qagnru

«Θεώρησα τη σειρά ως ένα πραγματικό εργαστήριο έρευνας της εικόνας, όπου παλιές τεχνικές συνδυάζονται με τις πιο σύγχρονες διαδικασίες, είναι ένας καινούργιος τρόπος να αντιμετωπίζεις τη φωτογραφία», εξήγησε ο Γάλλος φωτογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ