ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Iνδονησία απειλεί τον Ντι Κάπριο με απαγόρευση εισόδου στη χώρα

H Iνδονησία απειλεί τον Ντι Κάπριο με απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Αν συνεχίσει την οικοογική του καμπάνια στα social media ο οσκαρούχος ηθοποιός απειλείται με κυρώσεις από την κυβέρνηση της Τζακάρτα σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας. “Εταιρίες που ασχολούνται με τις φυτείες και έχουν συμφέροντα στη χώρα μπορούν νόμιμα να αιτηθούν την απαγόρευση εισόδου του ηθοποιού στη χώρα” αναφέρει.

Πρόσφατα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ακτιβιστής ανάμεσα σε άλλα, βρέθηκε στη ζούγκλα της Ινδονησίας για να υποστηρίξει τις τοπικές οργανώσεις οι οποίες εργάζονται υπέρ της προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας που απειλούνται από την αποψίλωση και τη λαθροθηρία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βραβευμένος με ‘Οσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία του στην ταινία The Revenant (Η Επιστροφή) επισκέφθηκε το τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού Leuser στο νησί της Σουμάτρας, ένα πάρκο με τεράστιο δυναμικό αφοσιωμένο στη μακροπόθεσμη προστασία της φύσης. Ο δρυμός φιλοξενεί πολλά ζώα όπως ουραγκοτάγκους, τίγρεις, και άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της εκμετάλλευσης των δασικών εκτάσεων.

Ένθερμος υποστηρικτής της φύσης και των ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας, ο Ντι Κάπριο φωτογραφήθηκε μαζί με ακτιβιστές και οικολόγους της Ινδονησίας, όπου και φωτογραφήθηκεδίπλα σε δύο ελέφαντες της Σουμάτρας, ένα είδος υπό εξαφάνιση και έβγαλε selfie με έναν ουρακοτάγκο, κάτοικο του δάσους που αξίζει της προστασίας και φροντίδας μας.

https://www.instagram.com/p/p

Συνεχίζοντας με συνέπεια το σκοπό του Ιδρύματος Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που ίδρυσε υπερασπιζόμενος την προστασία της βιοποικιλότητας, των ωκεανών και των αγρίων ειδών, ο ηθοποιός υποστηρίζει τις τοπικές οργανώσεις ανά τον κόσμο και δεν διστάζει να κοινοποιήσει την αποστολή του στο Τwitter και το Instagram του.

“Nα δημιουργηθεί μια μεγάλη προστατευόμενη περιοχή για την πανίδα μέσα στο οικοσύστημα Leuser, το τελευταίο μέρος στη Γη όπου ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, τίγρεις, ρινόκεροι και ελέφαντες συνυπάρχουν μέσα στη φύση” έγραφε η ανάρτηση του που εξόργισε την κυβέρνηση της Ινδονησίας.

Στη χώρα αναρίθμητα τροπικά δάση απειλούνται από τη μεγάλη επέκταση των φυτειών που προορίζονται για την παραγωγή φοινικελαίου και χαρτοπολτού. Στην περιοχή αυτή ζουν απειλούμενα με εξαφάνιση είδη ζώων, τα οποία αποτελούν στόχο λαθροθηρών, αλλά και κατοίκων που τα θεωρούν απειλή.

Η κυβέρνηση φέρεται να απείλησε ακόμη και με απέλαση τον ηθοποιό υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της βιομηχανίας παραγωγής φοινικέλαιου.

“Τώρα είναι η στιγμή να σώσουμε το οικοσύστημα του Leuser” γράφει ο Ντι Κάπριο. “Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο και σώστε το μοναδικό οικοσύστημα της Ινδονησίας” πρόσθεσε έχοντας στον αγώνα του τον τοπικό οργανισμό Haka Sumatra.

https://www.instagram.com/p/p

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Ντι Κάπριο έκανε ανάρτηση απευθυνόμενος στον πρόεδρο της δημοκρατίας της Ινδονησίας Joko Widodo ζητώντας του να συμπεριλάβει το οικοσύστημα στα προστατευόμενα μέρη της χώρας παραθέτοντας σε σύνδεσμό, video με τα τέσσερα σπάνια είδη που φιλοξενούνται εκεί και τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ