ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 10/02 - 16/02 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 10/02 - 16/02 (trailers)

Τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα, καθεμία παραπάνω από ικανή να μάς φέρει στις αίθουσες, ανάλογα με το είδος που προτιμά καθένας.

Φυσικό Φως (Natural Light), Ντένες Νάγκι

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Ούγγρων στρατιωτών (η Ουγγαρία πολεμούσε στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας) αναζητά αντάρτες στο κατεχόμενο τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Η περιπλάνηση στο παγωμένο τοπίο τους οδηγεί σε ένα μικρό χωριό όπου είναι πιθανό να κρύβονται οι ύποπτοι δολιοφθορών.

Ο λοχίας Σεμέτκα, φωτογράφος και σιωπηλός παρατηρητής, βρίσκεται ξαφνικά επικεφαλής της ομάδας, αντιμέτωπος με έναν «πόλεμο» που πάντα μαίνονταν γύρω του, αλλά ποτέ δεν υπήρξε δικός του.

Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στην Berlinale του 2021. Βραβείο Σκηνικών από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Τελευταίοι και Πρώτοι Άνθρωποι (Last and First Men), Γιόχαν Γιοχάνσον

Δύο δισεκατομμύρια γήινα χρόνια μετά, στο μέλλον, η τελευταία γενιά ανθρώπων βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού. Από τον μακρινό, εποικισμένο τους πλανήτη, στέλνουν ένα ύστατο κινηματογραφημένο μήνυμα στους σημερινούς κατοίκους της Γης.

H πρώτη και η τελευταία ταινία του Ισλανδού συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής και καλλιτέχνη Γιόχαν Γιοχάνσον. Βασισμένη στο προφητικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Όλαφ Στέιπλεντον, σε αφήγηση της Τίλντα Σουίντον.

Παντρέψου με (Marry Me), Κατ Κόιρο

Η Κατ Βαλντέζ είναι το ήμισυ του δυναμικού ζευγαριού της μουσικής βιομηχανίας, μαζί με τον Μπαστιάν. Το νέο hit single του ζευγαριού με τίτλο «Marry Me», κυριαρχεί στους καταλόγους επιτυχιών, καθώς ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το γάμο τους μπροστά στα μάτια των θαυμαστών τους, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί ζωντανά και αναμένεται να «ρίξει» το internet. Ένας διαζευγμένος καθηγητής μαθηματικών, ο Τσάρλι Γκίλμπερτ έχει συνοδεύσει με το ζόρι την κόρη του και την καλύτερή του φίλη στη συναυλία.

Όταν η Κατ μαθαίνει, λίγο πριν από την τελετή, ότι ο Μπαστιάν την εξαπάτησε, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή της. Καθώς ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της καταστρέφεται, στρέφει το βλέμμα της σε έναν ξένο - ένα τυχαίο πρόσωπο στο πλήθος και σε μια στιγμή εμπνευσμένης παραφροσύνης, η Κατ επιλέγει να παντρευτεί τον Τσάρλι.

Έγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile), Κένεθ Μπράνα

Ο Κένεθ Μπράνα σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί ως ο εκκεντρικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος αφήνει αυτή την φορά της παγωμένες Άλπεις για να πάει στον πιο ζεστό Νείλο και να εξιχνιάσει άλλον έναν φόνο. Η ταινία μάς φέρνει ένα ακόμα all star καστ, ανάμεσά τους και οι Γκαλ Γκαντότ, Λετίσια Ράιτ, Άρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ.

Η Αγκάθα Κρίστι κι ο Κένεθ Μπράνα, μετά το «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές» συναντώνται ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ