ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mπέλα Χαντίντ: Μετανοιώνει που έκανε αισθητικές επεμβάσεις - «Ένοιωθα άσχημη»

Mπέλα Χαντίντ: Μετανοιώνει που έκανε αισθητικές επεμβάσεις - «Ένοιωθα άσχημη»
ΑP Photo

H Μπέλα Χαντίντ μίλησε για τη μάχη που έδωσε με την ψυχική της υγεία και τις ανασφάλειες που είχε για την εξωτερική της εμφάνιση, σε συνέντευξη στο περιοδικό Vogue, του οποίου κοσμεί και το εξώφυλλο.

Το 25χρονο μοντέλο, που παλαιότερα ισχυριζόταν ότι δεν είχε κάνει καμία αισθητική επέμβαση, αποκάλυψε ότι προχώρησε σε ρινοπλαστική στην ηλικία των 14 ετών και πλέον το έχει μετανιώσει.

Η ίδια είπε ότι ένιωθε πάντα «άσχημη» και «αδιάφορη», ειδικότερα σε σχέση με την μεγαλύτερη αδελφή της Τζίτζι. Και κάνει μια «βουτιά» στην περίοδο που έπασχε από νευρική ανορεξία και αναζητούσε θεραπεία για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε.

Η μισή Ολλανδή και μισή Παλαιστίνια Χαντίντ είπε για την ρινοπλαστική που έκανε ως έφηβη: «Εύχομαι να είχα κρατήσει την μύτη των προγόνων μου. Πιστεύω πως εντέλει θα την αποδεχόμουν».

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες νομοθεσίες σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο η ρινιπλαστική, μπορεί να εφαρμοστεί όταν η μύτη έχει αναπτυχθεί πλήρως, κάτι που μπορεί να συμβεί στην ηλικία των 13 ετών στα κορίτσια.

Η Μπέλα επέμεινε ότι αυτή είναι η μοναδική επέμβαση που έχει κάνει, λέγοντας: «Όλοι πιστεύουν πως έχω διαλύσει το πρόσωπο μου γιατί μια φωτογραφία από την εφηβεία μου, με δείχνει στρογγυλοπρόσωπη. Είμαι σίγουρη ότι ούτε εσείς δείχνετε το ίδιο με όταν ήσασταν 13, σωστά;»

Και συνεχίζει: «Ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα filler. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό αλλά δεν είναι για μένα».

Ανέφερε επίσης ότι η διαρκής κριτική σχετικά με την εμφάνιση της, την έκανε να αισθάνεται πως δεν της αξίζει να είναι μοντέλο. Και εξηγεί: «Είχα το Σύνδρομο του Απατεώνα, οι άνθρωποι με έκαναν να αισθάνομαι πως δεν αξίζω τίποτα από όλα αυτά. Οι άνθρωποι έχουν πάντα κάτι να πουν, αλλά αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι έχω παρεξηγηθεί από την ίδια την βιομηχανία και τους ανθρώπους γύρω μου».

Η σύγκριση με την αδελφή της

Το γεγονός ότι μεγάλωσε με την αδελφή της Τζίτζι, η οποία ήταν επιτυχημένο μοντέλο πριν την ίδια, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο πρόβλημα της, .

Η ίδια εξηγεί: «Ήμουν η άσχημη αδελφή. Ήμουν η καστανή. Δεν ήμουν όσο κουλ ήταν η Τζίτζι, ούτε το ίδιο εξωστρεφής. Αυτά ακριβώς έλεγαν όλοι για εμένα. Και δυστυχώς, όταν σου λένε το ίδιο πράγμα τόσες φορές, εντέλει το πιστεύεις».

«Πάντα ρωτώ τον εαυτό μου, πώς ένα κορίτσι με φοβερές ανασφάλειες, άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, που σιχαίνεται να την αγγίζουν, που έχει έντονη κοινωνική αμηχανία μπήκε σε αυτή τη βιομηχανία. Όμως με το πέρασμα των χρόνων έγινα καλή ηθοποιός»

Η Μπέλα, είναι η κόρη του Παλεστίνιου – Ιορδανού μεσίτη Μοχάμεντ Χαντίντ και της Ολλανδής Γιολάντα Χαντίντ, η οποία επισης υπήρξε μοντέλο

Πέρασε όλα τα εφηβικά της χρόνια στη σκιά της μεγαλύτερης αδελφής της, ενώ παραδέχεται ότι αντιμετώπιζε δυσκολία στο να θυμηθεί τα πρότερα χρόνια της παιδικής της ηλικίας, εξαιτίας ενός παιδικού τραύματος, το οποίο δεν αντιμετώπισε στην πετέπειτα ζωή της.

Η Χαντίντ έπαιρνε Adderall για την αφηρημάδα της, αφού οι γιατροί πίστευαν ότι πάσχει από σύνδρομο ADHD, ωστόσο η ίδια ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν υπαίτιο για την διατροφική διαταραχή της.

«Είχα κατεβάσει έναν θερμιδομετρητή, που ήταν σαν διάολος για εμένα. Θα έφτιαχνα το σνακ μου, το οποίο αποτελείτο από τρια ράσμπερι και ένα κλωνάρι σέλερι. Νομίζω πλέον ότι τότε προσπαθούσα να ελέγξω τον εαυτό μου, σε μια περίοδο που αισθανόμουν να μην έχω τον έλεγχο σε οτιδήποτε άλλο».

Παρότι η Μπέλα έχει πλέον υγιή σχέση με το φαγητό, πάσχει ακόμα από προβλήματα αίσθησης δυσμορφίας και παραδέχεται ότι με το ζόρι κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη, εξαιτίας εκείνης της περιόδου της ζωής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ