ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/06 - 22/06

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/06 - 22/06
Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot), Μπίλι Γουάιλντερ Imdb

Τα θερινά σινεμά έχουν πλέον την τιμητική τους, αν και ο καιρός δεν τα βοηθά πολύ, ίσως όμως τα βοηθήσουν οι πολλές και διαφόρων ειδών ταινίες που βγαίνουν σε αυτά την εβδομάδα που ξεκινά.

Το Τέλειο Αφεντικό (The Good Boss), Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Ο Μπλάνκο είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Ολα πρέπει να είναι τέλεια. Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Μπλάνκο πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή, και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου.

Προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

H ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα που σάρωσε τα βραβεία Goya της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Καλή Τύχη Λίο Γκράντε (Good Luck to You Leo Grande), Σόφι Χάιντ

Η Νάνσι Στόουκς είναι μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που λαχταρά λίγη δράση και σεξ. Καλό σεξ. Παρόλο που ο σύζυγός της, ο Ρόμπερτ, ήταν ένας καλός σύντροφος, δεν ήταν ποτέ ένας καλός εραστής. Ο ίδιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και η Νάνσι αναζητά την περιπέτεια με τον Λίο Γκράντε, έναν σεξεργάτη.

Ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν πέραν της συνεύρεσής τους, όμως η Νάνσι νομίζει ότι της αρέσει. Και ακριβώς το ίδιο αισθάνεται και αυτός για εκείνη. Μετά από κάθε ραντεβού τους, η δυναμική τους μεταβάλλεται και οι μάσκες πέφτουν.

Lightyear, Άνγκους ΜακΛέιν

Το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Λάιτγιαρ με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Όσο τα χρόνια περνάνε, ο Μπαζ αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Όμως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά…

Η ιστορια του αστροναύτη από το «Toy Story».

Υψηλή Ραπτική (Haute Couture), Σιλβί Οχαγιόν

Η Έσθερ είναι στο τέλος της καριέρας της ως βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne. Μία μέρα, ένα εικοσάχρονο κορίτσι, η Τζέιντ, της κλέβει την τσάντα στο μετρό. Αντί να καλέσει την αστυνομία η Eσθερ αποφασίζει να φροντίσει την Τζέιντ.

Βλέπει σε εκείνη την πιθανότητα να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο. Στον τρελό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής που ο υπέρμετρος ανταγωνισμός είναι καθημερινότητα η Έσθερ θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα αλλάξει τα στερεότυπα.

Επιστροφή στην Κανονικότητα, Κώστας Κολημένος

Η ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας, που φεύγει από το αστικό περιβάλλον του Λονδίνου, για να περάσει τις εβδομάδες του εγκλεισμού, στο ακριβώς αντίθετο άκρο, στο χωριό της.

Ο τρόπος ζωής της αλλάζει βίαια και οι άνθρωποι που συναντά, θα τη φέρουν αντιμέτωπη με την πρωτόγονη φύση της, πρωτόγονη ως δημιουργία, ως τρόπο ζωής, ως ερωτική ύπαρξη.

O Άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train), Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σε ένα τρένο, ο Γκάι, ένας τενίστας με προβλήματα γάμου, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του, Μπρούνο, διασκεδαστική: Ο ψυχοπαθής Μπρούνο του προτείνει να «ανταλλάξουν» δολοφονίες -να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο, ώστε κανείς από τους δύο να μην είναι ύποπτος. Τα πράγματα όμως βγαίνουν γρήγορα εκτός ελέγχου, όταν ο Μπρούνο πραγματικά σκοτώνει τη γυναίκα του Γκάι, καταδιώκοντάς τον μέχρι να ανταποδώσει.

Το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, βασισμένο πάνω στο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot), Μπίλι Γουάιλντερ

Όταν δύο μουσικοί από το Σικάγο, ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται τυχαία μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τοπικών γκάνγκστερ, άμεσα επιβιβάζονται σε ένα τρένο με κατεύθυνση την Φλόριδα. Όταν κατεβαίνουν από το τρένο, όμως, είναι πλέον η Τζόζεφιν και η Ντάφνε, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου jazz συγκροτήματος. Η κάλυψη τους είναι τέλεια μέχρι τη στιγμή που μια απογοητευμένη από την αγάπη τραγουδίστρια πέφτει πάνω στη Τζόζεφιν, ένας παλιός playboy ερωτεύεται τη Ντάφνε και ένα αφεντικό του υποκόσμου αρνείται να πειστεί για την απάτη.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών με τους Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και τη Μέριλιν Μονρόε, σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ