ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Λαρς φον Τρίερ θα σταματήσει τη σκηνοθεσία - Για να επικεντρωθεί στην υγεία του

Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Λαρς φον Τρίερ θα σταματήσει τη σκηνοθεσία - Για να επικεντρωθεί στην υγεία του
ΑP Photo

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, μίλησε για την νόσο Πάρκινσον από την οποία πάσχει αλλά και το λόγο για τον οποίον αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά «The Kingdom» 28 χρόνια μετά την πρώτη σεζόν.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα έγινε γνωστό ότι ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ έχει διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον εδώ και τέσσερις μήνες. Παρόλα αυτά, ο Τρίερ ολοκλήρωσε κανονικά την τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς «The Kingdom», με τίτλο «The Kingdom Exodus», που μόλις έκανε πρεμιέρα στη Βενετία.

Ο Τρίερ βρέθηκε μέσω video link στη Βενετία και στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για την ασθένειά του λέγοντας ότι είχε συμπτώματα αρκετό καιρό πριν διαγνωστεί με Πάρκινσον.

«Αυτό σήμαινε πως δεν μπορούσα να ανταποκριθώ όπως θα ήθελα ως σκηνοθέτης επειδή ήμουν άρρωστος. Και αυτό είναι κρίμα για τους ηθοποιούς του «The Kingdom Exodus», αλλά νομίζω ότι τα κατάφεραν καλά.»

Είπε επίσης ότι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την σκηνοθεσία για να επικεντρωθεί στην υγεία του. «Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα δω τι θα κάνω. Αλλά σίγουρα ελπίζω ότι η κατάστασή μου θα είναι καλύτερη. Είναι μια ασθένεια που δεν μπορείς να την θεραπεύσεις, μπορείς απλά να ζεις με τα συμπτώματα. Απλά πρέπει να συνηθίσω ότι τρέμω και να μην ντρέπομαι μπροστά σε κόσμο. Και μετά συνεχίζω, γιατί τι άλλο να κάνω;»

Ο Τρίερ μίλησε και για τη σειρά του και ο λόγος που τον έκανε να επιστρέψει μετά το 1994 και το 1997 και για μια τρίτη και τελευταία σεζόν ήταν όταν είδε τη νέα σεζόν του «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς. «Αν συγκρίνετε το «The Kingdom» με τον Ντέιβιντ Λιντς, σίγουρα το «Twin Peaks» δεν είχε κάποιο φινάλε, αλλά στην πραγματικότητα είχα ένα φινάλε στην σειρά μου όλη την ώρα. Το μόνο πράγμα που συνέβη ήταν ότι οι πρωταγωνιστές πέθαναν. Αλλά ένιωσα κάποια υποχρέωση να της δώσω ένα κάποιο τέλος», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ