ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια νύχτα στην Τρανσυλβανία - Στον ξενώνα του βασιλιά Καρόλου Γ'

Μια νύχτα στην Τρανσυλβανία - Στον ξενώνα του βασιλιά Καρόλου Γ'
zalan.transylvaniancastle

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου δέχεται επισκέπτες για να περάσουν τις διακοπές τους στην ιδιόκτητη κατοικία του, αλλά μην φανταστείτε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Βρετανός βασιλιάς είναι μεγάλος θαυμαστής της Τρανσυλβανίας, γενέτειρας του Κόμη Δράκουλα και αγόρασε πριν από μερικά χρόνια ένα σπίτι στην περιοχή αυτή της Ρουμανίας, το οποίο έχει μετατρέψει σε ξενώνα σύμφωνα με το Reuters.

Ο -πρίγκιπας τότε- Κάρολος αγόρασε και ανακαίνισε μία σαξονική εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα στο χωριό Βίσκρι της Τρανσυλβανίας, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή το 1998.

Ο ξενώνας επίσημα γνωστός ως Zalán Guesthouse, είναι διαθέσιμος για διανυκτερεύσεις και τα έσοδα διατίθενται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει επίσης ιδρύσει και διατηρεί ο μονάρχης στη Ρουμανία.

Στα μέρη του κόμη Δράκουλα... @zalan.transylvaniancastle

Ο βασιλιάς Κάρολος ελπίζει ότι ο ξενώνας του θα ενθαρρύνει περισσότερους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Τρανσυλβανία και, με αυτόν τον τρόπο, θα προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρεται στον ιστότοπο του καταλύματος.

Μερικά από τα πιο όμορφα και πλούσια σε βιοποικιλότητα λιβάδια αγριολούλουδων βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον ξενώνα. Το τοπίο είναι ιδανικό για ζωγραφική και για φωτογράφιση, αναφέρεται στον ιστότοπο.

Ο ξενώνας διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διάκοσμο @zalan.transylvaniancastle

Τμήμα του ακινήτου έχει επίσης μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης για να βοηθήσει κατοίκους των χωριών της περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε παραδοσιακές χειροτεχνίες και αγροτικές δεξιότητες.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση all-inclusive πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει ποτό καλωσορίσματος και δείπνο κατά την άφιξη, ξεναγήσεις, μεταφορά και πρωινό κατά την αναχώρηση για 157 έως 167 ευρώ ανά άτομο για κάθε διανυκτέρευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ