ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο πλευρό του Άλεκ Μπάλντουιν ο Μάικλ Σάνον: «Δεν τον καταδικάζω, νιώθω φρικτά για αυτόν»

Στο πλευρό του Άλεκ Μπάλντουιν ο Μάικλ Σάνον: «Δεν τον καταδικάζω, νιώθω φρικτά για αυτόν»
Δεν τον καταδικάζει για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς Evan Agostini

Ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Σάνον, πήρε ξεκάθαρη θέση στην υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν, αναφέροντας πως δεν τον καταδικάζει για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, αντιθέτως αισθάνεται φρικτά για εκείνον.

Ο γνωστός ηθοποιός και παραγωγός κατηγορείται για ακούσια ανθρωποκτονία, μετά τον θάνατο από πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας και συνεργάτιδάς του, Χαλίνα Χάτσινς, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία «Rust».

Ο Μάικλ Σάνον σε συνέντευξή του και μιλώντας στη Σικάγο Τρίμπιουν, αναφέρθηκε στο θέμα και υποστήριξε πως, «Δεν καταδικάζω τον Άλεκ. Νιώθω φρικτά για αυτόν. Είναι ένας εφιάλτης. Αισθάνομαι απαίσια για όλους σε αυτή την παραγωγή.

Αλλά αυτό συμβαίνει όταν κάνεις περικοπές και προσλαμβάνεις άτομα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα, και δεν τους πληρώνεις σχεδόν καθόλου, για να κάνεις πιο φθηνή μία ταινία. Οι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά σε επιχειρήσεις επειδή είναι πρόθυμοι να εργαστούν με αρκετά χαμηλή αμοιβή. Το βλέπω συνέχεια».

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός στις πρόβες των ταινιών σπάνια οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν αληθινά όπλα και συνήθως έχουν κάποιο πλαστικό.

«Δεν πρέπει να έχεις πραγματικό όπλο στα χέρια σου μέχρι λίγο πριν κάνεις το τελικό γύρισμα. Τώρα, μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Μερικές φορές δίνουν το πραγματικό όπλο για την πρόβα που γίνεται λίγο πριν από το γύρισμα. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία για αυτό. Ανοίγουν τον κύλινδρο. Σου δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Δείχνουν τον κύλινδρο στον βοηθό σκηνοθέτη και κάνει μια οπτική επιβεβαίωση. Υποτίθεται ότι το ελέγχει ο ηθοποιός, το ελέγχει και ο οπλουργός. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Και μετά σου το δίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη.

Στη συνέχεια της κουβέντας του πρόσθεσε ότι, «στο «Rust», προτού πάρει ο Μπάλντουιν το όπλο στα χέρια του, θα έπρεπε να είχε δει με τα μάτια του ότι δεν υπήρχε τίποτα σε αυτό. Ο οπλουργός έπρεπε να του είχε φέρει το όπλο και να του πει: «Εδώ είναι το όπλο σου. Είναι άδειο». Ή ίσως το όπλο έχει μέσα του ομοιώματα, πατάς τη σκανδάλη, δεν γίνεται τίποτα. Αλλά ποτέ δεν φτάνεις σε έναν ηθοποιό να του παραδώσεις το όπλο χωρίς να του δείξεις τι υπάρχει μέσα. Πάντα».

Το «Rust» ωστόσο πρόκειται να συνεχίσει τα γυρίσματα, με υπεύθυνο παραγωγής το σύζυγο ης Χάτσινς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ