ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To LinkedIn απέκτησε παιχνίδια – Τα δικά του Wordle και Connections

To LinkedIn απέκτησε παιχνίδια – Τα δικά του Wordle και Connections

Τα τρία παιχνίδια του LinkedIn είναι τα Pinpoint, Queens και Crossclimb

LinkedIn

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, που είναι γνωστή για τον επαγγελματικό της προσανατολισμό και την ανταλλαγή ειδήσεων, ενσωμάτωσε τρία παιχνίδια σκέψης, στο πρότυπο εκείνων των New York Times.

Το κοινωνικό δίκτυο, που ανήκει στη Microsoft, εκμεταλλεύεται έτσι τη δημοφιλία των παιχνιδιών-γρίφων που ακονίζουν το μυαλό, ενώ οι τρεις τίτλοι που προσφέρει είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε τα αποτελέσματα να μοιράζονται μεταξύ των επαφών.

H αμερικανική εφημερίδα The New York Times χτύπησε φλέβα χρυσού όταν τον Οκτώβριο του 2021, εν μέσω πανδημίας, παρουσίασε το παιχνίδι Wordle, ενώ πέρυσι πρόσθεσε και το παιχνίδι Connections.

«Τα παιχνίδια, όπως αποδεικνύεται, είναι ένας πραγματικά εκπληκτικός τρόπος για να οικοδομήσετε ουσιαστικές σχέσεις», δήλωσε στο CNNi ο Daniel Roth, αρχισυντάκτης του LinkedIn.

Τα τρία παιχνίδια που είναι διαθέσιμα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν σχεδιαστεί για να λύνονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά και ανανεώνονται καθημερινά. Οι χρήστες βλέπουν μια νέα ενότητα παιχνιδιών στο κουτί «LinkedIn News» στο επάνω δεξί μέρος της ιστοσελίδας όταν βρίσκονται σε υπολογιστή, και στην καρτέλα «My Network» όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Ποια είναι τα τρία παιχνίδια

Το πρώτο παιχνίδι είναι το Pinpoint, ένα απλό παιχνίδι συσχετισμού λέξεων που αποκαλύπτει μια διαφορετική λέξη κάθε φορά και ο παίκτης έχει πέντε ευκαιρίες για να μαντέψει την κοινή κατηγορία στην οποία ανήκουν οι λέξεις που εμφανίζονται.

Το δεύτερο είναι ένα παιχνίδι λογικής με περιορισμό χρόνου, που έχει τίτλο Queens. Ο στόχος είναι ο παίκτης να τοποθετήσει ένα στέμμα σε κάθε γραμμή, στήλη και χρωματικά κωδικοποιημένη περιοχή του πίνακα, χωρίς τα στέμματα να αγγίζουν το ένα το άλλο.

link-games2.jpg

Στο Queens ο παίκτης πρέπει να τοποθετήσει ένα στέμμα σε κάθε γραμμή, στήλη και χρωματικά κωδικοποιημένη περιοχή του πίνακα, χωρίς τα στέμματα να αγγίζουν το ένα το άλλο

LinkedIn

Το τρίτο είναι ένα παιχνίδι γνώσεων που ονομάζεται Crossclimb, το οποίο το LinkedIn περιγράφει ως «συνδυασμό σταυρόλεξου και σκάλας λέξεων», όπου οι παίκτες χρησιμοποιούν το δικό τους λεξιλόγιο για να συμπληρώσουν τις λέξεις που είναι τοποθετημένες σε μια σκάλα.

Καθώς ο παίκτης μαντεύει μια λέξη, τις αναδιατάσσει έτσι ώστε κάθε λέξη στη σκάλα να διαφέρει μόνο κατά ένα γράμμα, το οποίο στη συνέχεια αποκαλύπτει το τελικό στοιχείο για να κερδίσει το Crossclimb.

Διεύρυνση δικτύου και διασκέδαση

Παρόλο που οι New York Times ελέγχουν επί του παρόντος το πολιτιστικό zeitgeist με τα παιχνίδια Wordle και Connections, ο συνδυασμός παιχνιδιών και ειδήσεων δεν είναι καινούργιος: Το πρώτο σταυρόλεξο εμφανίστηκε στην εφημερίδα New York World πριν από περισσότερα από 110 χρόνια.

Τα παιχνίδια αυτά έχουν γίνει ένας σημαντικός παράγοντας εσόδων για την εφημερίδα. Για το LinkedIn, ο σκοπός είναι να γίνουν ένα ακόμη εργαλείο για τους χρήστες ώστε να διευρύνουν το δίκτυό τους, διασκεδάζοντας παράλληλα.

Η Minda Smiley, ανώτερη αναλύτρια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Emarketer, δήλωσε στο CNNi ότι εάν τα παιχνίδια είναι επιτυχημένα, θα μπορούσαν να ωθήσουν τους χρήστες «όχι μόνο να περνούν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα – κάτι που είναι ελκυστικό για τους διαφημιστές – αλλά και να κάνουν περισσότερες δημοσιεύσεις, καθώς πιθανότατα θα μοιράζονται τα αποτελέσματά τους».

«Ενώ προς το παρόν προσφέρονται χωρίς διαφημίσεις, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, ειδικά από τη στιγμή που το LinkedIn κάνει κινήσεις για να αναπτύξει τη διαφημιστική του επιχείρηση», συμπλήρωσε. Ωστόσο, προειδοποιεί το LinkedIn να μη χάσει τον προσανατολισμό του και να παραμείνει πρωτίστως ένας χώρος για συζητήσεις και δικτύωση που σχετίζονται με την επαγγελματική καριέρα.

Με πληροφορίες από: Move over New York Times, now LinkedIn is adding brain-busting games by Jordan Valinsky, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ