ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μόλις 9 μήνες φυλάκισης στον χάκερ που έγδυσε την Λόρενς και το Χόλιγουντ

Μόλις 9 μήνες φυλάκισης στον χάκερ που έγδυσε την Λόρενς και το Χόλιγουντ

Ήταν ένα σκάνδαλο που προκάλεσε εντύπωση για την ευκολία με την οποία τα προσωπικά δεδομένα, ακόμη και τα πιο προσφυλαγμένα, ακόμη και αυτά των διάσημων που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν την ιδιωτικότητα τους, είναι έκθετα σε όλους όσοι ξέρουν να σπάνε κώδικες.

Σήμερα, ο χάκερ που "έγδυσε" τις Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Άπτον και άλλες άκουσε τον επίλογο σε ένα σκάνδαλο ανήθικο που είχε προκαλέσει. Ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτζικ ο οποίος κατάφερε και "έσπασε" τους προσωπικούς λογαριασμούς 300 διασημοτήτων υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα μεταξύ των οποίων γυμνές φωτογραφίες και βίντεο θα φυλακιστεί για εννέα μόλις μήνες.

Από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014 ο νεαρός άντρας από το Σικάγο "ανέβασε" το υλικό στο διαδίκτυο προκαλώντας ανησυχία και προβλήματα στις διασημότητες. Το "δώρο" του χάκερ σε όσους λυμαίνονται το διαδίκτυο για ηδονοβλεπτικό σκοπό του κόστισε, λιγότερο από όσο περίμεναν τα θύματα του.

Ο 29χρονος, του οποίου οι γονείς είναι αστυνομικοί στο Σικάγο, αρνήθηκε την ενοχή της διανομής του υλικού και αποδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την λήψη του.

Ο Μάτζερτζικ έστειλε στα θύματά του ένα e-mail phishing, ξεγελώντας τους και καταφέρνοντας να τους αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς και να κλέψει προσωπικά δεδομένα από τα 300 θύματά του.

hack

Ο 29χρονος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια, αλλά τελικά του επιβλήθηκε εννεάμηνη φυλάκιση ύστερα από διακανονισμό. Οι δικηγόροι του, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του στην υποκλοπή περιορίζεται στην παράνομη λήψη των πληροφοριών για "προσωπική χρήση μόνο".

"Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες με κανέναν ή ότι τις μοίρασε σε άλλους" υποστήριξαν οι δικηγόροι του.

Ed Majerczyk hacker

Επιπλέον, στο υπόμνημα, ισχυρίστηκαν ότι όταν ο Μάτζερτζικ προέβη στην παράνομη αυτή πράξη έπασχε από κατάθλιψη και για να καλύψει το κενό που ένιωθε στη ζωή του στράφηκε προς τις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού και στα chat rooms. Μέρος της συμφωνίας στο δικαστήριο είναι και η καταβολή 5.700 δολαρίων για ένα μη αναγνωρίσιμο θύμα του, οι φωτογραφίες του οποίου διαδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση.

Η Τζένιφερ Λόρενς παρομοίασε την εισβολή στην ιδιωτική της ζωή ως "σεξουαλικό έγκλημα" και είπε ότι ανησύχησε για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η διαρροή στην καριέρα της.

iphone nude 640x640

ΔΗΜΟΦΙΛΗ