ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σεζάρ 2017: Η Γαλλία τιμά τον «λαμπερό» Κλούνεϊ

Σεζάρ 2017: Η Γαλλία τιμά τον «λαμπερό» Κλούνεϊ

Mετά τον Μάικλ Ντάγκλας, είναι η σειρά ενός ακόμη αμερικανού να τιμηθεί με το Σεζάρ στην επερχόμενη 42η τελετή απονομής των μεγαλύτερων βραβείων του γαλλικού κινηματογράφου.

Όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Ακαδημία Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου η επιλογή του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι εύλογη.

"Ο πιο χαρισματικός ηθοποιός της γενιάς του, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ενσαρκώνει αυτή την αίγλη του Χόλιγουντ που χαρακτηρίζει τους μεγάλους σταρ του κινηματογράφου. Η γοητεία του, το χιούμορ, η προσωπικότητα και η δέσμευσή του είναι στο κέντρο του αιώνιου θαυμασμού μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή τoυ ο πολιτιστικός θεσμός της χώρας υπογραμμίζοντας ότι του δίνει αυτό το βραβείο "για το λαμπρό ταλέντο του ως ηθοποιού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού".

Ο 55χρονος Κλούνεϊ έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, όπως με το 'Οσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου στο Syriana (2006) και το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας ως παραγωγός του Argo (2013).

Επιπλέον πέρα από τις δύο Χρυσές Σφαίρες καλύτερου ηθοποιού που κέρδισε για τις ερμηνείες του στο O Brother, Where Art Thou? των αδελφών Κοέν το 2001 και το The Descendants του Αλεξάντερ Πέιν το 2012 ο Κλούνεϊ έχει σκηνοθετήσει και τις ταινίες Confessions of a dangerous mind, Good night and good luck, The Ides of March αλλά και το Suburbicon που θα προβληθεί το 2017.

nymag cover clooney

Πολιτική και έβδομη τέχνη, το χόμπι του Κλούνεϊ

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της The Guardian, ο Κλούνεϊ σκοπεύει να κάνει ταινία για τα Λευκά Κράνη, τo Σώμα Πολιτικής Προστασίας στην Συρία από 3.000 εθελοντές που λειτουργούν ως διασώστες ζωών στη ρημαγμένη απ' τον πόλεμο χώρα. Στα Λευκά Κράνη πιστώνεται η διάσωση της ζωής 60.000 ανθρώπων, από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Συρία, πριν από έξι χρόνια. Έκτοτε εξήντα "Λευκά Κράνη" έχουν θυσιαστεί στο βωμό του πολέμου.

Οι φήμες λένε ότι ο Κλούνεϊ θα χρησιμοποιήσει ως πηγή για την ταινία του το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Netflix, "Τα Λευκά Κράνη". Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (σκηνοθέτης είναι ο Ορλάντο φον Άινζιντελ και παραγωγός η Τζοάνα Νατασεγκάρα).

Άλλοι συνάδελφοι του από το Χόλιγουντ που έχουν τιμηθεί με το Σεζάρ είναι οι Κέβιν Κόσνερ (2013), Σκάρλετ Γιόχανσον (2014), Σον Πεν (2015) και Μάικλ Ντάγκλας (2016).

Η τελετή απομονής είναι στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτοί που διεκδικούν τρόπαια εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ