STYLE

Βρετανία: Τιμή ρεκόρ για φόρεμα της Νταϊάνα - «Χτύπησε» 1,14 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Βρετανία: Τιμή ρεκόρ για φόρεμα της Νταϊάνα - «Χτύπησε» 1,14 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ένα μαύρο – μπλε βραδινό φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκε έναντι του ποσού των 1,14 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ με τιμή 11 φορές υψηλότερη από την αρχική εκτίμηση.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions, με έδρα το Λος Άντζελες, το φόρεμα πουλήθηκε έναντι 1.148.080 δολαρίων, τη στιγμή που η αρχική εκτίμηση ήταν μεταξύ 100.000-200.000 δολαρίων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φορέσει πρώτα το βραδινό φόρεμα του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι, στη Φλωρεντία το 1985. Φωτογραφήθηκε με αυτό επίσης έναν χρόνο αργότερα, σε μια επίσκεψη στο Βανκούβερ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

«Ο οίκος Julien's κατέχει τώρα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο φόρεμα που είχε φορέσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα και πουλήθηκε σε δημοπρασία», τονίζεται σε μια ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε 604.800 δολάρια.

Το φόρεμα αποτελείται από ένα μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια φούστα από μπλε οργάντζα, διακοσμημένη με έναν φιόγκο.

Πουλήθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης δημοπρασίας «Hollywood Legends» που οργάνωσαν οι Julien's Auctions και Turner Classic Movies (TCM).

Νωρίτερα μια ροζ μπλούζα που είχε φορέσει η Νταϊάνα για το πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981 με τον πρίγκιπα Κάρολο πουλήθηκε έναντι 381.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ