STYLE

Δημοπρασία: Εως και 100.000 δολάρια «χτυπά» η μπλούζα που φορούσε η Νταϊάνα στον αρραβώνα της

Δημοπρασία: Εως και 100.000 δολάρια «χτυπά» η μπλούζα που φορούσε η Νταϊάνα στον αρραβώνα της
Η περίφημη μπλούζα της πριγκίπισσας Νταϊάνα (δεξιά) δημοπρατείται. Η φωτογραφία από την έκθεση «Diana: Her Fashion Story το 2019» AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ο,τι έχει αγγίξει η Νταϊάνα συνεχίζει και πουλάει, αποδεικνύοντας την επίδραση που έχει ακόμη η μελαγχολική πρικίπισσα στον κόσμο.

Πρόσφατη απόδειξη η μπλούζα που φορούσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο πορτρέτο του αρραβώνα της, η οποία βγαίνει σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο και μπορεί να πωληθεί έως και 100.000 δολάρια.

Η Lady D φόρεσε την συγκεκριμένη μπλούζα το 1981 για φωτογράφιση, με την οποία ανακοίνωνε επίσημα τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του βρετανικού θρόνου, νυν βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου 1981 του περιοδικού Vogue ήταν από την κάμερα του Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς, 1ο κόμη του Σνόουντον, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

AP Photo/Alastair Grant

Η ανοιχτόχρωμη μακυμάνικη μπλούζα είναι από κρεπ μεταξωτό σιφόν και έχει ροζ σατέν κορδέλα που δένει σε φιόγκο κάτω από τον γιακά. Το μπροστινό μέρος της έχει χαλαρές πιέτες, ενώ τα μακριά μανίκια καταλήγουν σε ριχτές μανσέτες.

Το 2019 ήταν μεταξύ των εκθεμάτων στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην έκθεση «Diana: Her Fashion Story».

Το φημισμένο ένδυμα, που φορούσε η πριγκίπισσα, απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Σνόουντον και δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές David και Elizabeth Emanuel, οι οποίοι έπειτα σχεδίασαν και το νυφικό της Νταϊάνα.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν την μπλούζα επαναχρησιμοποιώντας ένα από τα φορέματά τους, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Στο μεταξύ, η τετραήμερη εκδήλωση των Julien's Auctions και Turner Classic Movies (TCM), που ονομάζεται Hollywood Legends, θα πουλήσει επίσης ένα βραδινό φόρεμα της πριγκίπισσας.

Το φόρεμα αυτό είχε σχεδιαστεί από τον μαροκινό σχεδιαστή μόδας Jacques Azagury, το οποίο η Νταϊάνα φόρεσε στη Φλωρεντία τον Απρίλιο του 1985.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ