ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα μοναδικά ταξίδια για να «προσπεράσετε» τον Χειμώνα

Δέκα μοναδικά ταξίδια για να «προσπεράσετε» τον Χειμώνα

Τοπία που θυμίζουν καρτ ποστάλ με καταρράκτες, ηφαίστεια ή αμπελώνες μετατρέπονται σε ιδανικά σκηνικά για όσους θέλουν να «προσπεράσουν» τον Χειμώνα και να απολαύσουν διακοπές σε κάποια μακρινή παραλία. Χαλάρωση, διασκέδαση, περιπέτεια και εξερευνήσεις μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες, με φόντο τα πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου. Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη.

Μαλαισία

1 destinations1 Malaysia

Ζούγκλες, παραλίες και ενδιαφέρουσες πόλεις αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την περιπέτεια. Η εντυπωσιακή Φύση και τα ατελείωτα δάση εμπνέουν για πεζοπορίες, ενώ τα διαυγή νερά της για βόλτες με τα καραβάκια και ανακάλυψη των μικρών εξωτικών νησιών. Εξίσου όμορφη είναι και η κοσμοπολίτικη και τροπική πρωτεύουσά της, Κουάλα Λουμπούρ, που είναι γεμάτη αντιθέσεις.

Σεϋχέλλες

10 destinations2 Seychelles

Από καταδύσεις στον συναρπαστικό βυθό, μέχρι πολυτελή spa resorts στο σύμπλεγμα των πολυάριθμων μικρών νησιών του Ινδικού Ωκεανού, θα βιώσετε μοναδικές εμπειρίες. Οι εξωτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσή άμμο προσφέρονται τόσο για τους λάτρεις του αθλητισμού, όσο και για εκείνους που επιζητούν την απόλυτη χαλάρωση.

Τανζανία

10destinations3 Tanzania

Στη Ζανζιβάρη θα ανακαλύψετε ερημικές παρθένες παραλίες, με κοραλλιογενείς υφάλους, και όμορφα χωριά με κοκοφοίνικες και μπανανιές. Σαβάνες, αρχαίες πόλεις, εντυπωσιακά τοπία γεμάτα χρώματα, σε συνδυασμό με πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής ή ένα σαφάρι σε περιοχές όπως το Serengeti και το Ngorongoro είναι μόνο μερικά από όσα μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στην Τανζανία.

Ρίο ντε Τζανέιρο

10 destinations 4 rio de janeiro

Εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Νότιας Αμερικής. Παραλίες όπως η Κοπακαμπάνα και η Ιπανίμα, τροπικά δάση και φυσικά το εντυπωσιακό μνημείο 32 μέτρων, το άγαλμα του Ιησού Χριστού του Λυτρωτή είναι μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία. Οι ντόπιοι αγαπούν τη διασκέδαση και θα σας μυήσουν στον τρόπο ζωής τους, τον χορό και τη μουσική.

Ντουμπάι

10 destinations 5 dubai

Η κοσμοπολίτικη μητρόπολη φιλοξενεί μερικά από τα πιο επιβλητικά κτήρια στον κόσμο, όπως ο πύργος Burj Khalifa, το ξενοδοχείο Burj Al Arab και το εμπορικό κέντρο Dubai Mall. Διαθέτει, όμως, και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες, όπως η εξωτική παραλία και το πάρκο Jumeirah. Αναμφισβήτητα, η εξερεύνηση της ερήμου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες.

Μαυρίκιος

10 destinations 7 mauritiua

Αξίζει να επισκεφτείτε το μέρος μόνο για τις παραδεισένιες παραλίες του, που είναι ιδανικές για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας το καθηλωτικό τοπίο κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Στην περιήγησή σας όμως θα ανακαλύψετε πολλές ευχάριστες ακόμη εκπλήξεις, όπως καταπράσινα πάρκα, λίμνες, φυσικούς δρυμού και εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Αργεντινή

10 destinations argentina

Από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Κόρδοβα θα συνειδητοποιήσετε πως οι ντόπιοι ξέρουν πραγματικά να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Γνωρίστε τη φιλοξενία τους και την κουλτούρα τους, δοκιμάστε τα εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα, όπως η parrilladas, που είναι ποικιλίες με αργεντίνικα κρέατα, και χορέψτε τανγκό. Κάντε μία στάση στη Μεντόσα για να επισκεφτείτε τους απέραντους αμπελώνες και να δοκιμάσετε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, από τα οινοποιία της περιοχής.

Τζαμάικα

10 destinations jamaica

Η Τζαμάικα συνδυάζει παραλίες με λευκή άμμο και βραχώδη βουνά. Διαθέτει, όμως, και εντυπωσιακούς καταρράκτες και σπήλαια, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες. Μπορείτε να δοκιμάσετε από ιστιοσανίδα στις ακτές της μέχρι ορειβασία στην άγρια Φύση. Το μέρος φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η μουσική.

Μαλδίβες

10 destinations Maldives

Ένας εξωτικός παράδεισος με γαλάζια νερά, φοίνικες και λευκή άμμο. Απολαύστε τον ήλιο σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία, και εξερευνήστε τον βυθό, που είναι γεμάτος τροπικά ψάρια και υφαλοκαρχαρίες ή δοκιμάστε καταδύσεις σε ναυάγια. Οι Μαλδίβες φημίζονται επίσης για τα spa resorts τους που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες χαλάρωσης.

Κόστα Ρίκα

10 destinations costa rica

Πλούσια βλάστηση, πυκνά δάση και καταπράσινα Εθνικά πάρκα θα σας μεταφέρουν στη δροσερή ζούγκλα που προσφέρει ποίκιλες δραστηριότητες σε εξαιρετικά τοπία. Δοκιμάστε να κάνετε πεζοπορία για να ανακαλύψετε το μεγαλείο της Φύσης, χαλαρώστε σε μαγευτικές παραλίες όπως η Playa Samara και γνωρίστε το ηφαίστειο Arenal.

Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα από όσα απολαμβάνουν όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στους παραπάνω προορισμούς. Οργανώστε το επόμενο ταξίδι σας και γνωρίστε από κοντά τις ομορφιές και τα «μυστικά» που κρύβουν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ