ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι ταξιδιωτικές τάσεις που αξίζει να ακολουθήσετε αυτή τη σεζόν

Οι ταξιδιωτικές τάσεις που αξίζει να ακολουθήσετε αυτή τη σεζόν

Μοναχικές εξερευνήσεις, πολυτελή «πακέτα» για εναλλακτικές διακοπές, εξορμήσεις στην άγρια φύση και bikepacking. Αυτές είναι οι βασικές ταξιδιωτικές τάσεις οι οποίες αναμένεται -όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- να κυριαρχήσουν στον τομέα του τουρισμού τη νέα σεζόν.

Ο τρόπος που οργανώνουμε και απολαμβάνουμε πλέον τις διακοπές μας έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται ως έναν βαθμό στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και φυσικά, στις απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών οι οποίοι δείχνουν να προτιμούν την ποιότητα από την ποσότητα και σε ό,τι αφορά στα ταξίδια τους.

Προτού, λοιπόν, οργανώσετε την επόμενη εξόρμησή σας σε έναν μακρινό προορισμό, αξίζει να λάβετε υπόψη σας τα νέα αυτά ταξιδιωτικά trends που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία.

2

Ταξίδια πολυτελείας σε εναλλακτικούς προορισμούς

Οι πολυτελείς διακοπές κοντά στη Φύση αποτελούν αναμφίβολα μια από τις τάσεις που κυριαρχούν στα ταξίδια το 2018. Η βιομηχανία των πολυτελών ταξιδιών αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να «κλείνουν» πολυτελή «πακέτα» διακοπών σε εναλλακτικούς προορισμούς με σκοπό να βιώσουν στο έπακρο μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες για τους πελάτες και η άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους εκάστοτε πολυτελείς προορισμούς αποτελούν δύο μόνο από τους βασικούς παράγοντες που εξετάζουν οι ταξιδιώτες προτού κάνουν την κράτησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, το glamping αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εναλλακτικών, πολυτελών διακοπών. Τα τελευταία δέκα χρόνια μετατράπηκε από ένα εξεζητημένο τρόπο διακοπών σε μια κορυφαία και δημοφιλή τουριστική επιλογή. Πράγματι, με το glamping οι εναλλακτικές διακοπές αναβαθμίζονται, αφού η γοητεία της διαμονής στη Φύση συνδυάζεται με τις πολυτελείς ανέσεις που ένα πεντάστερο ξενοδοχείο μπορεί να προσφέρει.

3

Βikepacking για εκείνους που δεν συμβιβάζονται

Τα ποδηλατικά ταξίδια αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια μια γνωστή και σχετικά δημοφιλή τάση στη βιομηχανία του τουρισμού. Η διαφορά που παρατηρείται φέτος, όμως, σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια είναι ότι η εν λόγω επιλογή άλλαξε μορφή και δεν απευθύνεται πλέον μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων. Αντιθέτως, αφορά σε όλους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να βιώσουν μια διαφορετική και κυρίως μη συμβατική εμπειρία, στους δύο τροχούς.

Τι είναι το bikepacking; Πρόκειται ουσιαστικά για ένα trend που συνδυάζει την ορεινή ποδηλασία με το κάμπινγκ -και δη το ελεύθερο. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν τη χώρα που επιθυμούν να επισκεφτούν, αγοράζουν ή νοικιάζουν ένα ορειβατικό ποδήλατο, καταγράφουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, δημιουργούν ένα ακριβές πλάνο του ταξιδιού τους και τέλος, εξοπλίζονται με τα απολύτως απαραίτητα, όπως τη σκηνή στην οποία θα διανυκτερεύουν και τα τρόφιμα που θα χρειαστούν. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως για εκείνους που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο για να εξερευνήσουν μια χώρα και να δουν από κοντά τις ομορφιές της, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται συχνά και η διαμονή σε ξενοδοχεία και δη πολυτελή.

4

To solo travelling ήρθε για να μείνει

Έπειτα από τις πολυτελείς, ενναλακτικές διακοπές και τα σαφάρι στην άγρια φύση, η σημαντικότερη ίσως τάση της σεζόν είναι το solo travelling. Οι μοναχικοί ταξιδιώτες έγιναν φέτος περισσότεροι και όπως όλα δείχνουν, όλο και πιο πολλοί λάτρεις των ταξιδιών αναμένεται να τους ακολουθήσουν. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Google, οι solo travellers αυξήθηκαν κατά 40% από το 2017, γεγονός που δείχνει πως η εν λόγω ταξιδιωτική τάση ήρθε για να μείνει.

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες ετοιμάζουν «πακέτα για έναν», ενώ πλέον έχουν δημιουργηθεί και ειδικές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι. Όσον αφορά στους πιο δημοφιλείς solo προορισμούς, φαίνεται ότι η Ισλανδία αποτελεί μια κορυφαία επιλογή με όλο και περισσότερους μοναχικούς ταξιδιώτες να την επισκέπτονται για να απολαύσουν από κοντά το Βόρειο Σέλας.

5

Τουρισμός στην άγρια φύση

Τέλος, τα ταξίδια στην άγρια φύση αποτελούν μία ακόμη τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος όσον αφορά στις τουριστικές επιλογές σήμερα. Τα ταξίδια που συνδυάζουν την περιπέτεια και την επαφή με την άγρια φύση αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά trends της χρονιάς, με τις εκδρομές σαφάρι στη Νότια Αφρική να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Τα πυκνά δάση, οι στέπες και τα εθνικά πάρκα στα οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν από κοντά ζώα τα οποία απειλούνται -δυστυχώς- με εξαφάνιση, κατακλύζονται κάθε χρόνο από τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής.

6

Όποιος και αν είναι ο προορισμός τον οποίο επιθυμείτε να επισκεφτείτε το επόμενο διάστημα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αξίζει να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω ταξιδιωτικές τάσεις που όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο που απολαμβάνετε πλέον τις εξορμήσεις σας στους ανά τον κόσμο προορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ