Κωνσταντίνος Λαζαράκης: Ο κόσμος πίνει ολοένα και λιγότερο κρασί
Ο κόσμος πίνει ολοένα και λιγότερο κρασί
Το ελληνικό κρασί είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα προϊόν. Είναι ο καθρέφτης ενός τόπου, ενός πολιτισμού που άντεξε στον χρόνο. Πίσω από κάθε φιάλη κρύβεται κόπος, γνώση και αγάπη, άνθρωποι που επιμένουν στη γη τους, στο φως, στο σταφύλι.
Το ελληνικό κρασί είναι το μοναδικό προϊόν που στέκεται στο τραπέζι μας επώνυμα. Έχει την ταυτότητα του οινοποιού, της ποικιλίας και της περιοχής. Μπορεί ως αγορά σε όγκο και τζίρο να μην είναι πολύ μεγάλη, έχει όμως τεράστια σημασία για την οικονομία, αφενώς γιατί κρατά στην περιφέρεια εργαζόμενους και επιστήμονες και επιπλέον, είναι πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό υποστηρίζοντας όπως κανένα άλλο προϊόν, το brand «Ελλάδα». Η αμπελουργία και η οινοποιία είναι όμως και κλάδοι της οικονομίας που έχουν τα προβλήματά τους και θέλουν προσοχή και στήριξη για να συνεχίσουν να ανθίζουν και να αναπτύσσονται. Με το CNN Greece ταξιδέψαμε σε αμπελοκομία και οινοποιεία και μιλήσαμε με μερικούς από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε αυτήν τη μικρή εποποιία. Οι κ.κ. Γεροβασιλείου, Μπουτάρης, Ιατρίδης, Σκούρας, Καράτσαλος, Βογιατζής και Λαζαράκης μιλούν στο CNN Greece, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κρασιού.
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ • ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας από τους δυο masters of wine που έχει η Ελλάδα.
Οινολόγος ο ίδιος και διανομέας κρασιού, γνωρίζει όσα λίγοι γνωρίζουν στην αγορά. Μιλά στο CNN Greece για τα προβλήματα του κλάδου, για τις τάσεις που υπάρχουν στο κρασί σήμερα και στις συνήθειες των καταναλωτών, τις τιμές του κρασιού στο ράφι αλλά και στο εστιατόριο και για τις παθογένειες της ελληνικής αγοράς.
Για να μην χάνετε κανένα επεισόδιο του Podcast «Ακούγοντας το ελληνικό κρασί», ακολουθήστε μας στο Spotify και στα Apple Podcasts.