ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο 29χρονος - Το λάθος που έσωσε τον Λουκά Παπαδήμο

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο 29χρονος - Το λάθος που έσωσε τον Λουκά Παπαδήμο
EUROKINISSI

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ο 29χρονος που συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και πρόθεση να δολοφονήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης τον Μάιο του 2017.  

Ο 29χρονος, όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece είναι "σημαντικός παίκτης" στην τρομοκρατία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιδίωξε να δολοφονήσει τον Λουκά Παπαδήμο, όμως ένα λάθος έσωσε την ζωή του πρώην πρωθυπουργού και των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημά του την μοιραία μέρα.

Συγκεκριμένα, το λάθος εντοπίζεται στην αναλογία της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στον τρομο-φάκελο. Σημαντική ήταν και η άμεση ιατρική περίθαλψη του κ. Παπαδήμου μετά την έκρηξη της 25ης Μαΐου.

Τα πλαστά στοιχεία του 29χρονου είχαν εντοπιστεί στο στρατηγείο της Ρούπα

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής υποστηρίζει πως ο 29χρονος εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση τον Δεκέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές είναι αυτός που κατασκεύασε τα οκτώ τρομοδέματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι τον Μάρτιο.

Στη γιάφκα του νεαρού βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, μεταξύ των οποίων κι ένας ολόκληρος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Ο εισαγγελέας απήγγειλε βαριές κατηγορίες σε βάρος του. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 29χρονο, ο οποίος θεωρείται σημαντικός «παίκτης» στην τρομοκρατικία, περιλαμβάνει έξι κατηγορίες για τις οποίες ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, καθώς μία από αυτές σχετίζεται με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, την Τετάρτη το μεσημέρι μετά από προθεσμία που ζήτησε.

ΕΛΑΣ: Δυνατός «παίκτης» στην τρομοκρατία ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά : Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων. Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ´ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Πιθανότατα μετά την απολογία του 29χρονου στον τακτικό ανακριτή η νέα δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να συσχετιστεί με αυτήν για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα. Υπενθυμίζεται ότι για τα αποκαλούμενα «τρομοδέματα» ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή την Τρίτη.

Στον Εισαγγελέα μαζί με τον 29χρονο οδηγήθηκε και ακόμη ένας συλληφθείς στο πλαίσιο της έρευνας των Αρχών, για τον οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία σχετικά με κατοχή κροτίδων .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ