ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ο Β. Κοντοζαμάνης

Επίσκεψη σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ο Β. Κοντοζαμάνης
ΙΝΤΙΜΕ

Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, επισκέπτεται σήμερα κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Τα στελέχη του υπουργείου θα επισκεφθούν τα Νοσοκομεία Κατερίνης, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών, Λάρισας, Βόλου και Λαμίας και θα έχουν συναντήσεις με τις διοικήσεις και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με τη νόσο covid-19.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Πιερία, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη μείωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Lockdown: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα – Τα «όπλα» της κυβέρνησης

Η περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων, η αποσυμπίεση του ΕΣΥ και η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών αποτελούν το μεγάλο «στοίχημα» κυβέρνησης και υγειονομικών. Και αυτό γιατί θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή σε μια υποτυπώδη κανονικότητα.

Επί της ουσίας επιδιώκεται μια αύξηση στο ρυθμό της απόδοσης των μέτρων, καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται πως είναι αργότερη από το αναμενόμενο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς του πως τα επόμενα 24ωρα είναι χρόνος συλλογής δεδομένων και κανένας δεν θα πρέπει να αναλώνεται σε σχέδια εξόδου από την καραντίνα ή ημερομηνίες.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα καταγράφουν μια νέα υποχώρηση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη Δευτέρα, 1.044, έναντι των 1.388.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και μια μικρή μείωση σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή (1.193).

Μια ελαφρά -σχεδόν ανεπαίσθητη- κάμψη παρατηρείται και στους διασωληνωμένους, που μειώθηκαν σε 600 από τους 603 την Κυριακή.

Ωστόσο, ιδιαίτερη θλίψη συνεχίζει να προκαλεί ο αριθμός των νεκρών, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 84 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ