ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα εμβολιασμών για ασθενείς με νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα εμβολιασμών για ασθενείς με νοσήματα αυξημένου κινδύνου
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη στιγμή που τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό 10.000 κατοίκων, με στόχο το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου, ανοίγει ακόμη μία πλατφόρμα.

Με βάση, λοιπόν, τον προγραμματισμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, από αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα προχωρήσει σταδιακά το άνοιγμα της επόμενης ομάδας που είναι η ομάδα με τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες από 18-59.

Όπως εξήγησε ειδικότερα στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το άνοιγμα της ομάδας αυτής θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα. Προτεραιότητα για παράδειγμα θα έχουν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και με καρδιολογικά προβλήματα.

Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω κατηγορία των ασθενών κατηγορίας Β’ με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 800.000 συμπολίτες μας.

Το άνοιγμα σε κάθε περίπτωση της πλατφόρμας αυτής, θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τα νοσήματα θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου σύμφωνα και με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε στην ενημέρωση της Δευτέρας, ότι «αν πάνε όλα βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας».

Εξάλλου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση, από την επίσπευση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο της παράδοσης 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Commission Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι τον Ιούνιο. Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πορεία του εμβολιασμού και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε πιο γρήγορα σε πιο πολλούς συμπολίτες μας».

Να θυμίσουμε, ότι μέχρι χθες Τετάρτη 14 Απριλίου, ξεπεράσαμε τα 2,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς, 2.280.934 συγκεκριμένα. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, 1.524.912, ενώ 756.022 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ