ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: Προτρέπουμε τους μη εμβολιασμένους πιστούς σε rapid test για την είσοδο στους ναούς

Ιερά Σύνοδος: Προτρέπουμε τους μη εμβολιασμένους πιστούς σε rapid test για την είσοδο στους ναούς
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες, Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπευθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια. «Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το μέτρο που εξαιρεί από τη διενέργεια rapid test τους ανεμβολίαστους πολίτες που επιθυμούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, λέγοντας ότι οι ναοί «είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας» άρα ορθώς εξαιρέθηκαν από τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσους τους επισκέπτονται.

Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις και τη ρητορική περί προνομιακής μεταχείρισης της Εκκλησίας, απέκλεισε κάθε περίπτωση επαναξιολόγησης του μέτρου λέγοντας πως «δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής άλλου μέτρου» σε αντίθεση με τα καταστήματα που μπορούν να διεξαχθούν έλεγχοι και τόνισε πως «η έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι πράξη που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ