ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αποστάσεις Δασκαλάκη από Πισπιρίγκου - «Πού βρήκε την κεταμίνη; Τι έγινε με τα άλλα παιδιά;»

Πάτρα: Αποστάσεις Δασκαλάκη από Πισπιρίγκου - «Πού βρήκε την κεταμίνη; Τι έγινε με τα άλλα παιδιά;»
Ήδη από χθες ο 30χρονος άρχισε να λαμβάνει αποστάσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκαλώντας την «κατηγορουμένη» CNN GREECE / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Σαφέστερες αποστάσεις φαίνεται να λαμβάνει ο Μάνος Δασκαλάκης έναντι της εν διαστάσει συζύγου του Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αντιμετωπίζει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Μπαμ» στην Αθήνα και παραχώρησε συνέντευξη, όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και θέλει να μάθει τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στα άλλα δυο παιδιά τους, την Ίριδα και την Μαλένα.

Στο απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει: «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι.

»Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή.

»Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θα πω ότι θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στον ANT1, ο 30χρονος άρχισε να λαμβάνει αποστάσεις από την 33χρονη, αποκαλώντας την «κατηγορουμένη».

Συγκεκριμένα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και τις δηλώσεις που έκανε γι' αυτόν εκείνη, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε:

«Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι.»

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται μετά τα όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον Μάνο Δασκαλάκη:

«Μίλησα με τον Μάνο και μου είπε ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και για να έχει χρήματα για να μπορεί να μου δίνει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του κι εγώ εκνευρίστηκα και τον ρώτησα αν έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκομαι», είπε αρχικά η Ρούλα μιλώντας στο star.

«Μου είπε ότι έχουν πέσει όλοι να τον φάνε και ότι τον έδιωξαν από τη δουλειά του. Φοβάται ότι θα βάλουν εκείνον και τον πατέρα του στη φυλακή. Τον νοιάζει μόνο να μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα», συνέχισε.

Της ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν πρόκειται να πάει να την δει στα κρατητήρια για να μην τον καταγράψουν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεν παραδέχεται την εμπλοκή της στον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη συνεχίζει να κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, στην 18η ανακρίτρια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκνευρίστηκα με τον Μάνο - Φοβάται μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα

Νέες ουσίες εντοπίζονται στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φαίνεται πως εντοπίζει, όχι απλά την παρουσία μίας δεύτερης ουσίας, πλην της κεταμίνης, αλλά πολλές περισσότερες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της εξέτασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα e-reportaz, στο αίμα της 9χρονης φαίνεται πως εντοπίστηκαν τα αναισθητικά λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, καθώς και βενζοδιαζεπίνες.

Η τοξικολογική έκθεση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την 9χρονη ΤζωρτζίναΠηγή: e-reportaz.gr

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Παρασκευή, η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, είχε δηλώσει στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τα εξής:

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις γιατρών στο Ανθρωποκτονιών για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, οι καταθέσεις που πήρε το Ανθρωποκτονιών από γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα που σκότωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν τόσο καλά συγκροτημένες και δομημένες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αναπάντητο κενό, για να στήσει πάλι η 33χρονη ένα ψέμα και να κρυφτεί.

Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί κατέθεσε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο, πώς έγινε καλά και πώς ξαφνικά χειροτέρεψε ξανά. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει να δίνει τα φάρμακα στο παιδί η μάνα του, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κατάθεση της γιατρού στο Ανθρωποκτονιών

«… Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.

Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία.

Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης.

Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα».

«Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή»

Όμως και οι γιατροί που της ανακοίνωσαν το θάνατο της 9χρονης παρατήρησαν ότι η αντίδραση της κατηγορούμενης, μόνο αντίδραση μητέρας που έχανε το παιδί της δεν ήταν.

«... Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Συνενώνονται οι δικογραφίες για τους θανάτους των παιδιών

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας, η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν.

Έτσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών, που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Λέων: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, καλά δεμένη η αιτία θανάτου»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων λέγοντας πως οι γιατροί έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια, ενώ το θρίλερ συνεχίζεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά και δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο επίκεντρο και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο «φως» πέφτει πλέον και σε άλλες υποθέσεις που ίσως σχετιστούν. Μία από τις υποθέσεις που έρχονται εκ νέου στο επίκεντρο είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές, που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια μοναχική γυναίκα που πέθανε στα 69 της χρόνια από καρκίνο. Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι στο ζευγάρι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν επειδή έπασχε από κινητικά προβλήματα και δεν είχε οικογένεια.

Ωστόσο, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε είπε ότι, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ