ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι δραματικές ώρες της Τζωρτζίνας πριν καταλήξει - Τι θα πει η Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια

Πάτρα: Οι δραματικές ώρες της Τζωρτζίνας πριν καταλήξει - Τι θα πει η Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια
Αρνείται τις κατηγορίες η 33χρονη INTIME

Ένα χρονικό φρίκης περιγράφουν τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως προκύπτει, οι τελευταίες ώρες του παιδιού ήταν δραματικές, καθώς υπέστη αλλεπάλληλα επεισόδια που οφείλονται στην χορήγηση της κεταμίνης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί τη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την προσπάθεια να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα μια μέρα πριν τον θάνατό της. Μέσα στη δικογραφία ξεκαθαρίζεται πως η 33χρονη ήταν μόνη της στο δωμάτιο κάθε φορά που το παιδί είχε επεισόδια. Από την άλλη, δεν φέρεται να έπαθε κάποιο επεισόδιο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, την παραμονή του θανάτου του παιδιού σημειώθηκαν πέντε απόπειρες. Συγκεκριμένα, στις 28/1/2022 στις 11:00 η Τζωρτζίνα υπέστη ένα πρώτο επεισόδιο 3,5 λεπτών κατά το οποίο παρουσίασε ταχυκαρδία, ταχύπνοια, μυδρίαση και ακινησία άκρων. Με χορήγηση φαρμάκου η κατάστασή της βελτιώθηκε.

Στις 11:25 σημειώθηκε ακόμα ένα επεισόδιο 1,5 λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα. Το επόμενο επεισόδιο σημειώθηκε στις 14:30 για περίπου 3 λεπτά, που προβλημάτισε τους γιατρούς, ενώ η 9χρονη εμφάνισε και πυρετό. Νέο επεισόδιο καταγράφηκε στις 18:30 και είχε διάρκεια 1,5 λεπτά, όπως και ένα ακόμη περίπου τα μεσάνυχτα, ανάλογης διάρκειας.

Ήταν εκείνη η στιγμή που ακούστηκε η φράση της Ρούλας Πισπιρίγκου «αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα, το μεγάλο δεν το έχετε δει ακόμα».

Την επόμενη μέρα, στις 29 Ιανουαρίου, στις 14:28 σημειώθηκε το επεισόδιο που προκάλεσε στο παιδί άπνοια και το οποίο οι γιατροί επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν κάνοντας ανάνηψη για περισσότερο από μία ώρα στην Τζωρτζίνα, αλλά αυτή τη φορά χωρίς επιτυχία.

«Πέθανε, δεν έχει νόημα» είπε την ώρα της ανάνηψης η Πισπιρίγκου

Το παζλ των καταθέσεων που «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου συμπληρώνεται από την αναφορά γιατρού από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, για τον τρόπο που η μητέρα αντιμετώπισε τις αγωνιώδεις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού της.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσίευσε νέα μαρτυρία σχετικά με το βράδυ που οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα επί 55 λεπτά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία γιατρού της βάρδιας, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης:

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: "Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

«Ιατρικό λάθος» υποστηρίζει η Πισπιρίγκου

Στην υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέληξαν οι συνήγοροί της μετά από συνάντηση που είχαν μαζί της την Κυριακή, στη ΓΑΔΑ, εν όψει της απολογίας της στην ανακρίτρια τη Δευτέρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, η 33χρονη επιμένει ότι είναι αθώα, υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη και εκτιμά ότι έγινε «κακή χρήση από εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου περί της αθωότητάς της «δεν έχει αλλάξει ούτε στιγμή. Είναι απόλυτη η άρνηση της κατηγορίας».

Ειδικότερα για το ζήτημα της κεταμίνης, ο δικηγόρος σημείωσε ότι «είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο και ακολουθώντας την πορεία της -ποιος την έφερε μέσα στο νοσοκομείο και ποιος την χρησιμοποίησε- θα λυθούν και όλα τα ερωτήματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος «ξεδιπλώνοντας» περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, επισήμανε πως δεν μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει μέσα σε ένα νοσοκομείο τη συγκεκριμένη ουσία. Τόνισε ότι η εντολέας του δεν είχε πρόσβαση σε μια τέτοια ουσία και η εκτίμησή της είναι πως «η ουσία ήταν στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος ανέφερε πως «βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκπλήσσεται από συμπεριφορές που δεν περίμενε» -αναφερόμενος στον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Ειδικότερα για τον κ. Δασκαλάκη σημείωσε πως η 33χρονη διατύπωσε την άποψη να λύσει τον γάμο της μαζί του μετά από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 48ωρο.

Παράλληλα, ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Κωνσταντίνος Ζάρδας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση, υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις για εμπλοκή και άλλων προσώπων».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η δικογραφία έχει πάρα πολλά κενά», ενώ μίλησε για προκατάληψη που υπάρχει εις βάρος της 33χρονης, κάτι που καθιστά την υπόθεση πολύ δύσκολη.

Στη ΓΑΔΑ μαζί με τους συνηγόρους της 33χρονης βρέθηκαν την Κυριακή η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη - Τι λένε ο ένας για τον άλλο

Τεταμένες φαίνεται να είναι πλέον οι σχέσεις του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση που αντιμετωπίζει για την 9χρονη Τζωρτζίνα η 33χρονη.

«Θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά», δήλωσε την Κυριακή σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έστρεψε τα βέλη της προς τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, απαντώντας στις δηλώσεις που εκείνος έκανε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς - μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν "άγιοι"», βάζοντας στο κάδρο τον πατέρα των τριών κοριτσιών, που δήλωσε πως θα στηρίξει την κατηγορία εναντίον της συζύγου του.

Μάλιστα, ο συνήγορος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η εντολέας του «βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκπλήσσεται από συμπεριφορές που δεν περίμενε» -αναφερόμενος στον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Ειδικότερα για τον κ. Δασκαλάκη σημείωσε πως η 33χρονη διατύπωσε την άποψη να λύσει τον γάμο της μαζί του μετά από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 48ωρο.

Δήμητρα Πισπιρίγκου κατά Δασκαλάκη: «Φοβάται κάτι ο κύριος;»

Παράλληλα, η αδελφή της 33χρονης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, μιλώντας στον ALPHA, επιτέθηκε στον 30χρονο εν διαστάσει σύζυγο της αδερφής της, λέγοντας: «Εκείνος δεν ήταν που στήριζε την Ρούλα Πισπιρίγκου όλο αυτό το διάστημα; Τι έγινε και τώρα τα γυρίζει; Φοβάται κάτι ο κύριος;».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί για ακόμα μία φορά μαζί με τη μητέρα της, την ΓΑΔΑ όπου κρατείται η 33χρονη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην ΓΑΔΑ, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας την πίεσαν «να μιλήσει και να πει τα πάντα κατά του Μάνου».

Σε μια χθεσινή επαφή της η μητέρα της Ρούλας έδειχνε απογοητευμένη: «Τι να πεις γι' αυτό το παιδί; Είναι τόση η "ψύχωση" που έχει με τον Μάνο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μας ακούει…», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων της στον συνομιλητή της.

Ο Δασκαλάκης «γκρεμίζει» την υπερασπιστική γραμμή της Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε αν και δηλώνει ότι «αρνείται να πιστέψει» την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, εντούτοις «γκρεμίζει» την υπερασπιστική γραμμή της, καθώς αμφισβητεί επί της ουσίας ότι θα μπορούσε να χορηγήσει άλλος την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι τσεκαρισμένο πως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε αυτή η ουσία» και ότι δεν θεωρεί πως θα μπορούσε κάποιος γιατρός ή νοσηλεύτρια να τη βάλει, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της!».

Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ» είπε ότι ρώτησε την Ρούλα για την κεταμίνη και εκείνη του απάντησε ότι δεν ξέρει κάτι: «Και όντως όταν ακούστηκε, γιατί μιλάγαμε εκείνη την ώρα, ότι βγήκε κεταμίνη ως ουσία, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, “βγάλανε αυτό τώρα, άλλο αυτό”. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου. Ποτέ!».

Όταν ρωτήθηκε τι της απάντησε όταν αρνήθηκε να πάει να την δει στα κρατητήρια εξήγησε πως της είπε: «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν μια λογική απάντηση που μπορούσα να της δώσω γιατί μέσα μου δεν αισθάνομαι καλά, όχι να τη δω. Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται. Τους είπα από την αρχή ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είμαι πολύ ξεκάθαρος. Πάντα έχω μπροστά μου την αλήθεια. Ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό ψέμα. Τους είπα ότι αδυνατώ να πιστέψω πως έχει κάνει η Ρούλα αυτό ακόμα και τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την αλήθεια. Πάντα ήθελα την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για τον λόγο που η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση ο πατέρας του με φαρμακαποθήκη, φωτογραφίζοντας ότι από εκεί θα μπορούσε να βρεθεί η κεταμίνη. Όπως είπε «μπορεί να ψαχτεί και φαρμακαποθήκη, μπορούν να ψαχτούν όλα». Ο ίδιος είπε ότι ο πατέρας του δουλεύει σε φαρμακαποθήκη και ότι και εκείνος μεταφέρει πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες, από μια συγκεκριμένη. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι» πρόσθεσε.

Εκτίμησε πως η θέση της είναι δύσκολη και γι’ αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα. Σε ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά ο ίδιος απάντησε απλά ότι θέλει να φανεί η αλήθεια.

«Δεν είχα όφελος να σκοτώσω την σπιτονοικοκυρά»

Σχετικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς σημείωσε στην εφημερίδα «Μπαμ»: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να "φύγει" η σπιτονοικοκυρά. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Περιέγραψε πως τότε είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι της και όπως είπε «την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος.

«Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Σε ερώτηση για το εάν πήρε λεφτά από αυτή τη γυναίκα, απάντησε: «Αυτό μπορούν να το δουν. Οποιοσδήποτε, οι αρμόδιοι μπορούν να το δουν. Καταρχήν η γυναίκα χρώσταγε πολλά λεφτά».

Ο θάνατος της Μαλένας

Για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας ανέφερε πως ένα πρωί ξύπνησε το παιδί με πρησμένους λεμφαδένες, πήρε αντιβίωση και ύστερα από δική του παραίνεση πήγαν στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις. Φτάσανε στο νοσοκομείο «Ελπίδα», όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ανέφερε πως έμειναν για κάποιες μέρες στα νοσοκομεία Ελπίδα και Αγλαΐα Κυριακού και συνέχισε λέγοντας: «Ένα μεσημέρι έφυγα να πάω να ξυριστώ γιατί δεν είχα πράγματα εκεί. Μόλις φτάνω σπίτι, δεν πρόλαβα να ξυριστώ. Κάνω ένα μπάνιο να ξαπλώσω για μια ώρα και με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει κάτι έπαθε το παιδί. Έκανα Ολυμπιακό χωριό – Ελπίδα σε 13 λεπτά. Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να γυρίσει το παιδί πίσω».

Σε άλλο σημείο ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται στην κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας:

«Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο… Και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα… Ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα και από εσένα… Τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο «Αγλαΐα». Και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει… Θα έλεγα μέχρι και τώρα ότι αν υπήρχε σε αυτό το νοσοκομείο το φάρμακο αυτό, ότι έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς. Ότι αντί να δώσουν κάτι άλλο έχουν δώσει αυτό. Και θα έλεγα… ακόμη ένα λάθος σε εμένα. Ακόμη ένα λάθος στην οικογένειά μου. Και θα κινούμουν και εκεί διαφορετικά γιατί μέχρι σήμερα που σου μιλάω… Αρνούμαι να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Σχετικά με τα σχέδιά του για το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση μου».

Διαβάστε επίσης:

Πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα; - Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών άνοιξε νέο κύκλο ερευνών

Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς των Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ