ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Λέων: Έχουμε ξεφύγει αρκετά χρονικά, μικρά περιθώρια για επανεξέταση στοιχείων

Πάτρα - Λέων: Έχουμε ξεφύγει αρκετά χρονικά, μικρά περιθώρια για επανεξέταση στοιχείων
Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Έχουμε φύγει αρκετά από τα χρονικά περιθώρια και δεν υπάρχει η δυνατότητα για επανεξέταση στοιχείων», είπε ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, σχετικά με τις νέες εκθέσεις για τις αιτίες θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Όπως είπε ο ίδιος, αναφορικά με τον έλεγχο στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, «προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου», τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα “μαύρα πρόβατα” στην ιατροδικαστική κοινότητα», αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Ο κ. Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ακόμη ότι οι ιατροδικαστές που κάνουν τον «έλεγχο» θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά την έρευνα στα ευρήματα.

Επίσης, εξήγησε ότι έχουμε δύο διαφορετικά πορίσματα, προσθέτοντας πως «το ένα αφορά την 9χρονηΤζωρτζίνα και είναι θέμα λίγων ημέρων να το έχουμε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις και ο συνάδελφος, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, ετοιμάζει την έκθεση του».

Τέλος, εξήγησε ότι για τα άλλα δύο παιδιά, ο επανέλεγχος θα καθυστερήσει, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και κυρίως διότι η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ