ΕΛΛΑΔΑ

Egypt Air: Η ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Egypt Air: Η ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Reuters

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στις 2:55 ώρας Ελλάδος εντοπίστηκε στο FIR Αθηνών με ταχύτητα 519 μιλίων την ώρα, στη θέση Κέα.

Στις 3:29 το αεροσκάφος είχε περάσει στο FIR Καΐρου. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και η ελληνική πολιτική αεροπορία επικοινώνησε με τους επιτελείς του αιγυπτιακού στρατού και τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της χώρας προκειμένου να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση.

Στις 4:14 σηκώθηκε ένα ελληνικό C-130 προκειμένου να ξεκινήσει τις έρευνες.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει το AFP το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου. Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

καρπαθος

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Όλα τα δεδομένα, πάντως δείχνουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ τόσο οι αιγυπτιακές όσο και οι γαλλικές Αρχές σημειώνουν ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα σενάριο για τους λόγους της εξαφάνισης. Ήδη Αίγυπτος και Γαλλία έχουν ανταλλάξει συλληπητήρια.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε λίγο πριν τις !4:00, το υπ. Άμυνας της Ελλάδας ενημέρωσε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα αποτελέσματα από τις έρευνες ενώ, σύμφωνα πάντα με την ελληνική ενημέρωση, στις 3:39 η πορεία του αεροσκάφους ήταν προς νότα, νοτιοανατολικά της Κάσου και της Καρπάθου. Αμέσως μόλις μπήκε στο FIR του Καϊρου, έκανε απότομους ελιγμούς και έχασε απότομα ύψος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου και από τις αιγυπτιακές Αρχές.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Λίγο πριν τις 3:00 το πρωί (ώρα Αιγύπτου) η πτήση MS804 έχασε επαφή με τα ραντάρ και στην Αίγυπτο σήμανε συναγερμός. Το Airbus A320 με 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο και έχασε επαφή ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια και 8 μίλια πριν την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Ανάμεσα στους 56 επιβάτες βρίσκονται ένα ανήλικο παιδί και δύο βρέφη ενώ το αεροσκάφος διαθέτει και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιβάτες είναι Αιγύπτιοι, Βρετανοί, Γάλλοι, Σαουδάραβες και Ιρακινοί.
Στις έρευνες που βρίσκονται συμμετέχει και η Ελλάδα με ένα C-130 και τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" καθώς το αεροπλάνο πέρασε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο λίγο πριν εισέλθει στο αιγυπτιακό FIR. Αξιωματούχος της αιγυπτιακής πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι οι έρευνες διεξάγονται κυρίως στη Μεσόγειο θάλασσα καθώς εκεί πιστεύεται ότι συνετρίβη το αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης

Egypt Air: Η ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Egypt Air: Οι αιγυπτιακές αρχές έλαβαν σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος

Egypt Air: Έρευνες 130 μίλια νοτίως της Καρπάθου

Egypt Air: Ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ