ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Εύβοια: Ξεκινούν οι έλεγχοι σε κτήρια – Στο νησί 11 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών

Σεισμός Εύβοια: Ξεκινούν οι έλεγχοι σε κτήρια – Στο νησί 11 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών
Περίπου 80 μετασεισμοί μετά τα 5 Ρίχτερ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Στη νότια Εύβοια μεταβαίνουν σήμερα 11 μηχανικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών για να ξεκινήσουν, μαζί με τοπικά συνεργεία, ελέγχους σε κτήρια.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια των σπιτιών τους ενώ φωτογραφίες που αναρτώνται σε τοπικά ΜΜΕ δείχνουν μικρής κλίμακας ζημιές μετά από τις δονήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους παρέμειναν σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, κλειστά τα σχολεία της νότιας Εύβοιας, όπως άλλωστε έγινε και χθες.

«Χορός» μετασεισμών

Εν τω μεταξύ, δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να περάσουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους ή έξω στους δρόμους, μετά και το χθεσινό (29/11) σεισμό των 5 Ρίχτερ.

Παρότι οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι ο κύριος σεισμός ήταν ο πρωινός των 4,7 Ρίχτερ, τελικά το βράδυ σημειώθηκε μια ακόμη πιο έντονη δόνηση, ανησυχώντας τους κατοίκους και θέτοντας σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Ακολούθησαν περίπου 80 μετασεισμοί μικρότερης κλίμακας, όπως δήλωσε στο MEGA ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 5 Ρίχτερ

Ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, τα οποία είναι επικίνδυνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, οι σεισμολόγοι τονίζουν πως οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αποφεύγουν και σημεία όπου ενδεχομένως να σημειωθούν κατολισθήσεις.

«Μετά το αποψινό, όλοι οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι. Έχουμε όλοι την εντύπωση ότι ήταν και πιο έντονος και μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι πιθανό πολλοί να περάσουν το βράδυ έξω», είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να βρίσκεται εν κινήσει, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης» δήλωσε χθες στο CNN Greece, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χρήστος Τρανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ