ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανό εντόπισε ένα παιδί η ελληνική ΕΜΑΚ - Το κάλυπτε η νεκρή μητέρα του

Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανό εντόπισε ένα παιδί η ελληνική ΕΜΑΚ - Το κάλυπτε η νεκρή μητέρα του
Οι Έλληνες διασώστες άκουσαν τη φωνή του παιδιού και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά του AP Photo / Hussein Malla

Το τέταρτο παιδί κατάφερε να εντοπίσει ζωντανό μέσα στα ερείπια η ελληνική ομάδα της ΕΜΑΚ που έσπευσε στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς  και καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να απεγκλωβίσει παγιδευμένους ανθρώπους.

Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή του παιδιού και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά του, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Έλληνες διασώστες αντίκρισαν μια σκηνή που τους έχει συγκλονίσει, καθώς το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, που δεν έχει σημεία ζωής και η οποία πιθανότατα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της, όταν η πλάκα του σπιτιού έπεσε πάνω τους.

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

Τις προσπάθειες διέκοψε όμως ένας ισχυρός μετασεισμός που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Ωστόσο η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ