ΕΛΛΑΔΑ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει βαθιά θλίψη για τον τραγικό χαμό των δύο πιλότων

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει βαθιά θλίψη για τον τραγικό χαμό των δύο πιλότων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα των υπουργών, βουλευτών αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου για την απώλεια των δύο χειριστών, του  34χρονου Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν το Καναντέρ, του οποίου ήταν χειριστές, συνετριβη στην Κάρυστο.

  • Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης γράφει:

    «Η Ελλάδα, θρηνεί σήμερα, τον τραγικό χαμό του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που με αυταπάρνηση στο βωμό του καθήκοντος, στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή. Στις οικογένειες των ηρώων, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»
  • Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο χειριστών του CL-215 που κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ειδικότερα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε με οδύνη τους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους την ώρα της μεγάλης μάχης με τις φλόγες. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κι ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έφυγαν ως ήρωες κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους!».
  • «Συγκλονισμένη η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνούμε τον Σγό (Σμηναγό) Μουλά Χρήστο και τον Ανθσγό (Ανθυποσμηναγό) Στεφανίδη Περικλή που με τεράστιο βάρος ευθύνης και αυτοθυσία, έπεσαν μαχόμενοι με τις φλόγες. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους. Αθάνατοι», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, το θανάσιμο τραυματισμό, εν ώρα καθήκοντος, των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στον Πλατανιστό Ευβοίας.

  • Βαθιά θλίψη και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες του κυβερνήτη του καναντέρ σμηναγού Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εκφράζει σε συλλυπητήρια δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γώργος Πατούλης, σημειώνοντας:

    «Δύο νέοι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να τεθεί υπό έλεγχο μια φωτιά, έχασαν με τραγικό τρόπο τις ζωές τους Σήμερα η Πατρίδα μας πενθεί για τον τραγικό χαμό τους την ώρα του καθήκοντος.
    Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναδεικνύεται με τον πλέον τραγικό τρόπο πόσο σκληρός και επικίνδυνος είναι ο αγώνας που δίνουν οι πιλότοι μας. Η σκέψη όλων μας είναι κοντά στις οικογένειές τους».
  • Φορτισμένη και η ανάρτηση της Ράνιας Σβίγκου, Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
    «Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις ζωές συνανθρώπων τους. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που δίνουν με αυταπάρνηση μια μεγάλη μάχη.»
  • Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη εκφράζει με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
    «Η θυσία τους υπέρ Πατρίδος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Το κράτος οφείλει να σταθεί έμπρακτα στις οικογένειες των ηρώων που η θυσία τους θα μνημονεύεται εις το διηνεκές», σημειώνει ο κ. Βελόπουλος και επισημαίνει ότι «η Ελληνική Λύση απαιτεί από την κυβέρνηση την κήρυξη εθνικού πένθους». Παράλληλα τονίζει ότι «πέραν της έμπρακτης στήριξης στους οικείους των ηρώων, θα απαιτήσουμε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την πτώση του συγκεκριμένου αεροσκάφους και την απόδοση τυχόν ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση».
  • «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την πατρίδα μας. Ανείπωτος είναι ο πόνος για το πλήρωμα του μοιραίου Canadair CL 215 που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή του Πλατανιστού, στην Κάρυστο. Πονάμε σαν να είναι μέλη της οικογενείας μας», τονίζει το κόμμα Σπαρτιάτες σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απώλεια των δύο πιλότων του αεροσκάφους.

    «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο για την πρόσφατη ανάδειξη των ελλείψεων στα σύγχρονα μέσα αεροπροστασίας», αναφέρουν ακόμη οι Σπαρτιάτες στην ανακοίνωσή τους, ενώ επισημαίνουν: «Τα Canadair CL-215 επιχειρούν αποστολές αεροπυρόσβεσης και έρευνας και διάσωσης σε όλη την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 1975 έως σήμερα, ενώ στην κυριολεξία πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι είναι οι σωτήρες της πατρίδας μας. Επιτέλους μέχρι εδώ. Η πυρόσβεση πλέον στην Ελλάδα - εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων της κυβέρνησης - έχει φθάσει στα όριά της με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετράμε νεκρούς στο έδαφος και στον αέρα».
    Τέλος, οιΣπαρτιάτες εκφράζουν την «βαθύτατη θλίψη τους στους οικείους των δύο ηρώων, της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης», ενώ ελπίζουν να μην υπάρξουν άλλα θύματα στα πύρινα μέτωπα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας για νεκρούς πιλότους στην Κάρυστο: Η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ για νεκρούς πιλότους στην Κάρυστο: «Διαχρονικά εγκληματική πολιτική στη χώρα»

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια του Τούρκου υπουργού Άμυνας για τους πιλότους του Καναντέρ και τις πυρκαγιές

ΕΛΛΑΔΑ

Σακελλαροπούλου για τους πιλότους: «Η ευγνωμοσύνη μας μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά»

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσολα: Οι καρδιές όλων χτυπούν για τις οικογένειες των νεκρών πιλότων στην Κάρυστο

ΕΛΛΑΔΑ

Αχτσιόγλου για νεκρούς πιλότους στην Κάρυστο: Θα θυμόμαστε αυτούς τους ήρωες για πάντα

ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: «Η απώλεια της ζωής των δύο Αξιωματικών εν ώρα καθήκοντος προκαλεί βαθύτατη θλίψη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη για τους πιλότους του Καναντέρ - «Η Κύπρος συμπαρίσταται »

ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για νεκρούς πιλότους: Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για τους νεκρούς πιλότους του Καναντέρ: «Επιχειρούσαν με αυτοθυσία στη φωτιά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ