Έκκληση ΠΟΥ για ιατρική βοήθεια στη Γάζα: Χάνουμε ζωές κάθε δευτερόλεπτο
Ανανεώθηκε:
Η κατάσταση στη Γάζα «ξεφεύγει εκτός ελέγχου», καθώς υπάρχει έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι έτοιμη να διανεμηθεί εκεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).
«Κάθε δευτερόλεπτο που περιμένουμε την ιατρική βοήθεια, χάνουμε ζωές», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, τονίζοντας ότι οι ιατρικές προμήθειες είναι μπλοκαρισμένες εδώ και τέσσερις ημέρες στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.
«Χρειαζόμαστε άμεση πρόσβαση για να αρχίσουμε να παραδίδουμε προμήθειες ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Τέντρος. Όπως πολλοί άλλοι αξιωματούχοι υπηρεσιών του ΟΗΕ, μκο ή και κρατών, και αυτός ζητά το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα.
Εδώ και μέρες, τόνοι βοήθειας έχουν μπλοκαριστεί στην αιγυπτιακή έρημο του Σινά ενώ η Ράφα είναι κλειστή από την παλαιστινιακή πλευρά, ύστερα από τέσσερις βομβαρδισμούς αυτή την εβδομάδα.
«Χρειαζόμαστε να σταματήσει η βία από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν – Προσπάθειες να αρθεί το διπλωματικό αδιέξοδο
Γκουτέρες: Οι επιθέσεις της Χαμάς δεν δικαιολογούν τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων
Μέση Ανατολή: Ανθρωπιστική ζώνη με διεθνή βοήθεια στη νότια Γάζα ανακοίνωσε το Ισραήλ
ΥΠΕΞ για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Αποτροπιασμός για την οδυνηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών
«Η Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται»: Βίντεο του IDF από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός
06:30
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή (28/12) του χρόνου
05:00
Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά από το επίδομα θέρμανσης - Πότε είναι η επόμενη δόση
04:00