ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη λειτουργία το Βενιζέλειο νοσοκομείο - Θέμα ημερών η νέα διοίκηση

Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη λειτουργία το Βενιζέλειο νοσοκομείο - Θέμα ημερών η νέα διοίκηση
Πηγή: Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο»

Προσλήψεις fast track ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για ειδικότητες που λείπουν από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε 3 μήνες, ενώ τόνισε πως σύντομα θα οριστεί νέα διοίκηση.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Υπουργός Υγείας είπε πως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο «μπήκε σε πλήρη λειτουργία από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, όπως είχαμε δεσμευθεί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως σύντομα θα οριστεί νέα διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πως θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που λείπουν από το νοσοκομείο.

Τόνισε δε, πως πολύ σύντομα το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών. Καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό και θα μπορούν αν θελήσουν να καταλάβουν ως υποψήφιοι επίκουροι καθηγητές τη θέση στην ιατρική σχολή της Κρήτης και ταυτόχρονα να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

«Αυτή είναι η δική μου αποστολή. Θα την τηρήσω στο ακέραιο. Κάθε μέρα επικοινωνώ με τους ανθρώπους εκεί και θα συνεχίσω να επικοινωνώ και αύριο και μεθαύριο όταν θα οριστεί και η νέα διοίκηση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Οσον αφορά στη διοίκηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης, πρόσθεσε ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί, έχει διοίκηση αυτή τη στιγμή με την έννοια ότι η ιεραρχία είναι εκεί και είναι άξιοι και ικανοί άνθρωποι και κάνουν τη δουλειά τους σωστά».

Fast track προσλήψεις

Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε, ότι μόλις ψηφιστεί η διάταξη θα γίνει προκήρυξη έτσι ώστε σε 3 μήνες το αργότερο να προσλάβουμε γιατρούς.

Για τη συνένωση του Βενιζέλειου με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ο υπουργός, υπογράμμισε, ότι «δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο. Εκείνο που έχω ως προτεραιότητά μου είναι να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο.

Ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ,και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών. Δηλαδή θα γεμίσει στην κυριολεξία το ΠΑΓΝΗ από νέους καθηγητές πανεπιστημίων, καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό. Και αυτό είναι και μία πραγματικά πολιτική πρακτική ενάντια στο brain drain.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ