Βενεζουέλα: Σαρωτικές αμερικανικές κυρώσεις λόγω Μαδούρο
Η Ουάσινγκτον επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις ενάντια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, το σκληρότερο οικονομικό μέτρο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν εν προκειμένω για να σφίξει περισσότερο ο κλοιός της πίεσης στον Μαδούρο και προς επίδειξη της αμερικανικής στήριξης στον Χουάν Γκουαϊδό, τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
«Συνεχίζουμε να εκθέτουμε τη διαφθορά του (προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς) Μαδούρο και των φίλων του και η σημερινή ενέργεια διασφαλίζει ότι δεν μπορούν πλέον να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία του βενεζουελανού λαού», δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, σε ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι κυρώσεις στην PDVSA στοχεύουν να αποτρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο από το να μεταφέρει κεφάλαια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.
Μέχρι σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε βάλει επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στον ζωτικής σημασίας για την λατινοαμερικανική χώρα πετρελαϊκό τομέα.
Ο Γκουαϊδό με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι έδωσε εντολή στο Κογκρέσο να ξεκινήσει τη διαδικασία να διορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στην PDVSA και στην Citgo, θυγατρικής της στις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βέλγιο: Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε από δηλητηρίαση
Καιρός: Νέο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές, χαλάζι και σκόνη «σκεπάζει» από ώρα σε ώρα τη χώρα
Συναγερμός στην Καστοριά: Στο νοσοκομείο 300 άτομα - Το ΚΕΕΛΠΝΟ ψάχνει την αιτία
Νέα Δημοκρατία: Κεντροδεξιά σημαία από το Μητσοτάκη με μηνύματα στους «ακραίους»
Γκουαϊδό καλεί Τσίπρα: Έλα να μείνεις μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα με τον κατώτατο μισθό του Μαδούρο
Ξεκίνησε η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα - Τι πρέπει να γνωρίσετε
06:00
Νέος κατώτατος μισθός: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα
05:00
ΔΕΔΔΗΕ: Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
04:00
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα προκήρυξης για 450 θέσεις σε μουσεία
03:00