Ουκρανία: Η αστυνομία έθαψε 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στο Λουχάνσκ
Ανανεώθηκε:
Δεκάδες πτώματα σε ομαδικό τάφο έθαψε η αστυνομία στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι, οι σοροί 150 ανθρώπων μπήκαν σε ομαδικό τάφο και θα γίνει κανονική ταφή μετά τον πόλεμο.
Κατά τον ίδιο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους που δεν είναι δική της ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου αυτού των νεκροθαφτών.
Στον ομαδικό τάφο βρίσκονται θύματα των βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού και άνθρωποι που πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον κ. Χαϊντάι.
Βίντεο δείχνει πτώματα σε λευκούς σάκους με ετικέτες, που αναγράφουν τα ονόματά τους καθώς ενταφιάζονται.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της περιφέρειας Λουχάνσκ, η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».
Οι πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες.
Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Πούτιν επισκέφτηκε τραυματίες στρατιώτες σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας
Ρωσία: «Φαντασία» το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Ζελένσκι: Καταγγέλλει έλλειψη ενότητας από τη Δύση έναντι της ρωσικής εισβολής στη χώρα του
«Πέρασαν» οι νέες διατάξεις για τα ταξί - Επιδότηση έως 20.000 για την ηλεκτροκίνηση
10:40
Ιράκ: 15 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα εναντίον ένοπλων σιιτικών οργανώσεων
10:38
Οι ημιτελικοί των playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αμέτρητες αγορές στα καταστήματα Allwyn
10:34
Η Βόρεια Κορέα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το καθεστώς της πυρηνικής δύναμης λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν
10:28