ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Ουκρανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού
Η επίθεση έγινε την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας AP/Petros Giannakouris

«Αποτρόπαια» χαρακτήρισε η Βρετανία την ρωσική επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου. 

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Είναι απολύτως φρικτό ότι μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία αυτή», ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαπέλυσε μια εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Οδησσού», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

«Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ούτε λέξη από αυτά που λέει», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, «και πρέπει να εργαστούμε επειγόντως με τους διεθνείς μας εταίρους για την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου ώστε να εξαχθούν τα σιτηρά από την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί η Ρωσία και οι υποσχέσεις της που δεν τηρεί».

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος, αναμένεται να ψηφίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου για να οριστεί ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ