ΚΟΣΜΟΣ

Καθησυχάζει ο Σούνακ: Η Βρετανία έχει επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες

Καθησυχάζει ο Σούνακ: Η Βρετανία έχει επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες
Όσα ανέφερε ο Σούνακ στο ITV κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ AP/Leon Neal

Στον απόηχο της κατάρρευση της Silicon Valley Bank, που έχει δημιουργήσει πλήθος ανησυχιών σε παγκόσμια κλίμακα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, καθησυχάζει μαζί με υπουργούς και αξιωματούχους του το λαό, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο.

«Οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, η ρευστότητα είναι ισχυρή», τόνισε ο Σούνακ στο ITV κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και ο υπουργός Οικονομικών δικαίως τοποθετήθηκαν επ' αυτού και κατέστησαν σαφές ότι στην πραγματικότητα οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν έχουν καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο».

«Δεν κινδυνεύουμε απο την χρεοκοπία της SVB», αναφέρει και ο Γαλλος υπουργός Οικονομίας

Την πεποίθησή του πως οι γαλλικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από τη χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ.

Ο κ. Λεμέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Franceinfo ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο μετάδοσης, έχουμε ισχυρές τράπεζες, ένα τραπεζικό σύστημα που είναι στέρεο και έναν δείκτη ρευστότητας που είναι υψηλός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ