ΚΟΣΜΟΣ

Σε πορνοσάιτ διαφημίζεται η Wagner: «Σταμάτα το πορνό και έλα να πολεμήσεις μαζί μας»

Σε πορνοσάιτ διαφημίζεται η Wagner: «Σταμάτα το πορνό και έλα να πολεμήσεις μαζί μας»
Μέλη της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner που πολεμά στην Ουκρανία AP Photo, File

Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική ομάδα Wagner διαφημίζεται στον μεγαλύτερο ιστότοπο πορνό στον κόσμο, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επικαλούμενα χρήστες που έστειλαν το σχετικό βίντεο.

Σημειώνεται ότι το βίντεο μπορεί να προβληθεί αμέσως πριν από τη λήψη του πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο Pornhub από τη Ρωσία χωρίς VPN ή λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων.

Το ίδιο το βίντεο, το οποίο περιέχει άσεμνες εκφράσεις, αναφέρει ότι «η μισθοφορική οργάνωση Wagner στρατολογεί μαχητές από όλες τις ρωσικές περιοχές» και καταλήγει με έκκληση να βρουν δουλειά στην Wagner αντί να διασκεδάζουν βλέποντας πορνό.

O αριθμός τηλεφώνου που αναγράφεται στις διαφημίσεις, στην πραγματικότητα, ανήκει στους στρατολόγους της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Ο ιδρυτής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν, απαντώντας στις ερωτήσεις «Πράγματι οι εκπρόσωποι της εταιρείας τοποθέτησαν διαφημίσεις στο Pornhub;» και «Θα αποδώσει καρπούς μια τέτοια διαφήμιση;», δήλωσε στην κυριολεξία:

«Δεν ξέρω σε ποια προνοσάιτ, αλλά η τοποθέτηση διαφημίσεων σε πορνοσάιτ είναι μια πολύ καλή ιδέα των ειδικών που έχουμε στο μάρκετινγκ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Η διαφήμιση λέει: «Πήγαινε να πολεμήσεις στο Wagner! σταματήστε να μαλ...εστε». Ποιος διαφωνεί με αυτό το επιχείρημα;»

Αφού η Wagner έχασε την ευκαιρία να στρατολογήσει κρατούμενους στις ρωσικές αποικίες κρατουμένων, έχει στραφεί σε ελεύθερους πολίτες της Ρωσίας, σύμφωνα με μια πρόσφατη επισκόπηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, έγραφε χθες η εφημερίδα The Moscow Times. Παράλληλα επισήμαινε ότι την προηγούμενη ημέρα η μισθοφορική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας στο έδαφος της Ρωσίας απαγορεύεται από το νόμο, άνοιξε κέντρα στρατολόγησης μισθοφόρων σε 42 πόλεις της Ρωσίας.

Τα περισσότερα από αυτά τα κέντρα βρίσκονται σε αθλητικούς συλλόγους στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, 58 συνολικά.

«Εκεί πηγαίνουν νέοι μαχητές, οι οποίοι θα έρθουν μαζί μας για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και τις οικογένειές τους. Για να φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον και να προστατεύσουμε τη μνήμη του παρελθόντος» ανέφερε το κανάλι Prigozhin's Cap, στο Telegram το οποίο πρόσκειται στη μισθοφορική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ