ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστής Παρίσι: Γνώριζε προσωπικά τα θύματά του;

Τζιχαντιστής Παρίσι: Γνώριζε προσωπικά τα θύματά του;
REUTERS/ POOL

Η επιλογή των στόχων του τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας σκότωσε έναν αστυνομικό και τη σύζυγό του στην πόλη Ιβελίν κοντά στο Παρίσι φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, ο δράστης φέρεται να γνώριζε προσωπικά τον αστυνομικό Ζαν Μπατίστ Σαλβέγκ (Jean-Baptiste) και τη σύζυγό του Τζέσικα Σνάιντερ (Jessica Schneider).

Αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να προκύπτει από μια φράση που είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις αρχές, την ώρα που κρατούσε ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του αστυνομικού που είχε δολοφονήσει νωρίτερα. Ο Αμπάλα φέρεται να τους είπε “Ήρθε αυτός σπίτι μου (στο παρελθόν), τώρα έρχομαι εγώ στο δικό του”.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο, ο 25χρονος τζιχαντιστής να είχε προσωπικές διαφορές με τα θύματά του, κάτι το οποίο υποψιάζονταν από την αρχή. Τα ερωτήματα, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς η παραπάνω δήλωση του Αμπάλα -ότι πήγε στο σπίτι του αστυνομικού, αφού προηγουμένως τον είχε επισκεφτεί εκείνος-, δεν συμπεριλαμβάνεται στο αρχείο της υπόθεσης στο συγκεκριμένο στάδιο της έρευνας.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολινς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη, είχε επισημάνει ότι ο “Αμπάλα γνώριζε την ποιότητα του αστυνομικού Σαλβεγκ”.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το από πού μπορεί να γνώριζε τα θύματά του ο τζιχαντιστής και αν όντως είχαν προσωπικές διαφορές. Η ακρίβεια της εν λόγω υπόεσης εξετάζεται από τις αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις για τον τζιχαντιστή στο Παρίσι από την πρώην γυναίκα του

Πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο τζιχαντιστής στη Γαλλία-Απειλούσε το Euro 2016

Τζιχαντιστής στο Παρίσι: Μετέδιδε live στο facebook τη δολοφονία του αστυνομικού

Γαλλία: Καταδικασμένος τζιχαντιστής ο δράστης της δολοφονίας αστυνομικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ