Ιράν: Μόνοι μας στην εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου εάν δεν υπάρξει συνεργασία
Ανανεώθηκε:
Μήνυμα στο Κουβέιτ στέλνει το Ιράν δηλώνοντας πως θα ασκήσει τα δικαιώματά του για το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Ντούρα/Αρας αν οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές αποφύγουν τη συνεργασία, όπως δήλωσε σήμερα, Κυριακή 30/7, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Ότζι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SHANA, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Πετρελαίου.
«Εάν δεν υπάρχει θέληση για συνεργασία, το Ιράν θα ασκήσει τα δικαιώματά του και επιδιώκοντας τις ωφέλειες από αυτά, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης και της εξερεύνησης του πεδίου φυσικού αερίου Αρας, ενώ δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του», δήλωσε ο Ότζι.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Σαάντ αλ Μπαράκ δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews Arabia ότι η χώρα του θα αρχίσει τις γεωτρήσεις και την παραγωγή στο πεδίου φυσικού αερίου Ντούρα, χωρίς να περιμένει την οριοθέτηση των συνόρων με το Ιράν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άγκυρα: Ένταλμα σύλληψης για τον Δανό ακροδεξιό που έκαψε το Κοράνι
Κουβέιτ: Ενθρονίσθηκε ο νέος εμίρης της χώρας
SPONSORED
«Έξι χρόνια gov․gr»: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ψηφιακή αλλαγή στο κράτος
18:10
Με τη στήριξη του οίκου Chanel επαναλειτουργεί ιστορικός κινηματογράφος στο Παρίσι
18:03
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
17:58
Κικίλιας: Απαραίτητη η πρόσληψη λιμενοφυλάκων για να καλυφθεί η διαφορά με τους αξιωματικούς
17:53