Al Jazeera: Δριμύ κατηγορώ κατά Ισραήλ για τον θάνατο δύο Παλαιστίνιων δημοσιογράφων
Το Al Jazeera κατηγόρησε ξανά σήμερα, Κυριακή 7/1, τον ισραηλινό στρατό ότι «στοχοποιεί» Παλαιστίνιους δημοσιογράφους στη Γάζα.
Τραγική αφορμή για τη νέα επίθεση κατά του Τελ Αβίβ ο θάνατος δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.
Ο Χάμζα Βάελ Νταχντούχ, ο γιος του επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, Βάελ αλ-Νταχντούχ και ο Μουσταφά Θουράγια, ανεξάρτητος εικονολήπτης που συνεργάζεται με το AFP, σκοτώθηκαν μετά από επίθεση στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους.

«Το Al Jazeera καταδικάζει σθεναρά τη στόχευση αυτοκινήτου PRESS με παλαιστίνιους δημοσιογράφους από τις ισραηλινές δυνάμεις», ανέφερε το κανάλι σε ανακοίνωσή του κατηγορώντας το Ισραήλ για «παραβίαση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Τελέστηκε η κηδεία εικονολήπτη του Al Jazeera που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα
Γάζα: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Ισραήλ: Ξένοι ανταποκριτές ζητούν πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας
Λωρίδα της Γάζας: Eικονολήπτης του τουρκικού Anadolu νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό
Το Radio Free Europe θα κλείσει στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία
23:16
Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Ο Τραμπ βάζει τέλος στις «ρήτρες λήξης» - Μόνιμη συμφωνία ή σύγκρουση
23:04
Θάνος Πλεύρης: Επισκέφθηκε την κλειστή δομή Βαγιοχωρίου
22:52
Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν κλοπές και διαρρήξεις
22:45