EE: Υπέρ των επιπλέον δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα κράτη - μέλη
Σημαίες χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης
UnsplashΗ πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθούν επιπλέον δασμοί σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη, όπως ανέφερε η Κομισιόν σε μια ανακοίνωση.
Η Επιτροπή πρόσθεσε, ωστόσο, πως θα συνεχίσει παράλληλα τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα προκειμένου «να διερευνήσει μια εναλλακτική λύση που θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς κινεζικές επιδοτήσεις που κατέδειξε η έρευνα της Κομισιόν, να μπορεί να παρακολουθηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή».
Δέκα χώρες - μέλη μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία ψήφισαν υπέρ, 12 απείχαν και πέντε ψήφισαν κατά, σύμφωνα με διπλωμάτες με τους οποίους μίλησε το AFP.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκινά αύριο Σάββατο η έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina 2024
Αγορά ηλεκτρικών ειδών: Οι λόγοι πίσω από τις αλλαγές των μεγάλων «παικτών»
Ρόδος: Πήραν χωρίς άδεια το βρέφος τους από το νοσοκομείο - Διακομίσθηκε στην Αθήνα και διασωληνώθηκε
12:36
Ρωσία: Καθηγήτρια υπέκυψε στα τραύματά της μετά από επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο μαθητή της
12:30
Imperial Brands Hellas: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και το 2025 με οδηγό τα Προϊόντα Νέας Γενιάς
12:30
Πυροβολισμός κατά του ράπερ Offset έξω από καζίνο στη Φλόριντα
12:20