ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συνομιλίες Κέρι-Λαβρόφ για τη Συρία

Νέες συνομιλίες Κέρι-Λαβρόφ για τη Συρία
REUTERS/Gregorio Borgia/Pool

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι της Συρίας θα απασχολήσει και πάλι τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, που θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στο Αμβούργο, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη για το ίδιο θέμα.

Τη συνέχιση των συνομιλιών έκανε γνωστή με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε πως με τον Ρώσο ομόλογό του αντάλλαξαν ιδέες για το Χαλέπι και συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες τους.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχαν στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, Λαβρόφ και Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους αντάρτες να αποχωρήσουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Χθες, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι ο Λαβρόβ θα είχε διμερείς συναντήσεις με τον Κέρι και με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ