ΕΛΛΑΔΑ

Kαιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και προβλήματα - Πού θα «χτυπήσει» η «Χιόνη»

Kαιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και προβλήματα - Πού θα «χτυπήσει» η «Χιόνη»
EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν με σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις χαμηλές θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις. Η «Χιόνη» θα δείξει τις άγριες διαθέσεις της μέχρι αύριο, ενώ από την επέλαση της έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Τετάρτη (13/2) αναμένεται κακοκαιρία και για σήμερα με χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι θυελώδεις και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (14/2), ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15/2), όμως από το Σάββατο (16/2) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης;

ΟΑΕΔ: Πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για 8.933 προσλήψεις σε 56 δήμους και 37 φορείς

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα στο θρακικό τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ