ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - «Ζηνοβία»: Ποιες περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά

Καιρός - «Ζηνοβία»: Ποιες περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά
Larissanet.gr

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» αρκετές περιοχές της χώρας από χθες, Σάββατο, καθώς η «Ζηνοβία» συνεχίζει την επέλασή της.

Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Μαγνησία, καθώς χιονίζει σχεδόν σε όλο το Πήλιο, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από το «κύμα» χιονιά. Συνολικά 15 μηχανήματα επιχειρούν στο οδικό κύκλωμα Πηλίου, πετώντας αλάτι.

Στα λευκά τα Καλάβρυτα

Χιονισμένα είναι και τα Καλάβρυτα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από την περιοχή.

Το kalavrytanews.com, σημειώνει πως απαιτούνται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου – Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου και Πούντας – Καλαβρύτων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Καλαβρύτων εργάζονται ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Χιόνια στο Καρπενήσι

Από χθες, Σάββατο, το βράδυ, η «Ζηνοβία» πλήττει την ανατολική Ευρυτανία. Αποτέλεσμα να «ντυθεί» στα λευκά το Καρπενήσι.

Μηχανήματα της περιφέρειας βγήκαν στους δρόμους για να ρίξουν αλάτι, αναφέρει το evrytanika.gr, ενώ δόθηκε έμφαση στην περιοχή Ράχη Τυμφρηστού.

Στο Καρπενήσι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Χιονόπτωση στη Λάρισα

Χιόνι πέφτει στις ορεινές περιοχές της Λάρισας, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι πληροφορίες του onlarissa.gr, αναφέρουν πως υπάρχει χιονόστρωση 2 έως 5 εκατοστά στις παρακάτω ορεινές κοινότητες: Σπηλιά, Ανατολή, Σκλήθρο και Σκοπιά.

Μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους ώστε να ρίξουν αλάτι και στις εν λόγω περιοχές, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το μηδέν και επικρατούσαν συνθήκες παγετού.

Παράλληλα, γίνονται προετοιμασίες ενόψει του δεύτερου κύματος χιονιά που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες.

larisa

Πηγή: onlarissa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ