ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα για τη νέα ΔΙΑΣ: Στους δρόμους άλλοι 1.183 αστυνομικοί

Πρεμιέρα για τη νέα ΔΙΑΣ: Στους δρόμους άλλοι 1.183 αστυνομικοί
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενισχυμένες ομάδες πρώτης αντιμετώπισης της εγκληματικότητας είναι από σήμερα η ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς από το πρωί 1.183 αστυνομικοί έχουν προστεθεί στους περίπου 800 που αποτελούσαν την επιχειρησιακή δύναμη της συγκεκριμένης μονάδας.

Οι ομάδες που βρίσκονται πια στο δρόμο, με στόχο τον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας, θα είναι διπλάσιες από αυτές που ήταν πριν.

Για παράδειγμα, στην περιοχή της Αθήνας ενώ όλο το 24ωρο υπήρχαν 53 ομάδες από σήμερα θα περιπολούν 123!

Στην βορειοανατολική Αττική, από 50 οι ομάδες γίνονται 99 μέσα στο 24ωρο, στη δυτική Αττική από 40 γίνονται 96 ενώ στον Πειραιά από 30 οι ομάδες γίνονται 48.

Επίσης, σε όλους τους δήμους της Αττικής θα υπάρχει έστω και μια περιπολία ΔΙΑΣ τη νύχτα.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από τέσσερα άτομα με δυο μηχανές ενώ η πρόβλεψη είναι να υπάρχει πάντα στις ομάδες παλιότερος αστυνομικός.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν και άλλοι 17 αστυνομικοί, οι οποίοι αυτή την περίοδο περνούν τις εξετάσεις για να παραλάβουν τα διπλώματα οδηγήσεις μηχανών μεγάλου κυβισμού.

Συνολικά, 130 εκπαιδευτές πήραν μέρος στα ειδικά σεμινάρια και την σκληρή εκπαίδευση που πέρασαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και εκτός από κανόνες εμπλοκής και επιχειρησιακά θέματα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν μαθήματα πάνω στον κώδικα δεοντολογίας του αστυνομικού και συμπεριφοράς στον πολίτη.

Πάντως τα νέα μέλη της ΔΙΑΣ είχαν ήδη τις επιτυχίες τους από δόκιμοι, καθώς κατάφεραν την περίοδο της προσαρμογής τους να συλλάβουν ληστές αλλά και έναν γνωστό κακοποιό, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή της Ηλιούπολης να οπλοφορεί.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επενδύει πολλά στις ενισχυμένες περιπολίες της ΔΙΑΣ, καθώς η εμφανής αστυνόμευση όχι μόνο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας αλλά αναμένεται να τονώσει και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη σε μία περίοδο που η εγκληματικότητα καλπάζει και οι συμμορίες του δρόμου είναι σκληρές και πιο αδίστακτες από ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ