ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Ζέρβας: Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία

Θεσσαλονίκη - Ζέρβας: Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο σημείο όπου αρκετοί πολίτες έκαναν τη βόλτα τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Mega, κατά τη συνομιλία του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, υπέβαλε αίτημα για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο»

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφορικά με τον συνωστισμό που καταγράφηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Ζέρβας είχε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με το θέμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της νέας παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας στo OPEN, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη νέα παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν την Τρίτη.



Οι εικόνες από το τελευταίο διήμερο προβλημάτισαν πολλούς καθώς φαίνεται ότι όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που θα συγκεντρώνονται στο παραλιακό μέτωπο για να κάνουν έναν περίπατο ή τη γυμναστική τους.

Για τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του OPEN, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον αέρα είπε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ